Image for ADSEE projekt – objavljeni su kreirani edukativni materijali!
Naslovnica

ADSEE projekt – objavljeni su kreirani edukativni materijali!

ADSEE projektni partneri proteklih mjeseci predano su radili na kreiranju edukativnih materijala. Ovi će inovativni materijali pokazati kako se data science (DS) može primijeniti u određenim zanimanjima i sektorima radi poboljšanja ili pojednostavljenja poslovanja. Saznajte kako će se materijali koristiti i gdje ih pronaći!

ADSEE je Erasmus+ projekt čiji je cilj potaknuti primjenu DS-a u ne-tehničkim granama gospodarstva. Na taj način projekti partneri nastoje ukazati na koristi DS-a u onim zanimanjima u kojima se DS trenutno ne primjenjuje često.

Tako su stručnjaci Visokog učilišta Algebra izradili edukativne materijale o mogućnostima primjene DS-a u maloprodaji i marketingu, a Fakultet za informacijske študije i tvrtka Arctur (Slovenija) kreiranim edukativnim materijalima prikazali su načine korištenja DS-a u turizmu i pri zaštiti kulturnne baštine. University of Amsterdam (Nizozemska) razvio je edukativne materijale o primjeni DS-a u analizama stanja i potreba tržišta rada, a Technische Informationsbibliothek (Njemačka) o primjeni DS-a u svrhu zaštite osobnih podataka. Studenti i stručnjaci upoznat će se tako s mogućnostima kreiranja novih marketinških  strategija u turizmu, temeljenih na detaljnoj analizi podataka. Nadalje, tržište rada mjesto je interakcije radnika s budućim poslodavcima te upravo ova komunikacija generira brojne podatke koji se koriste za daljnje analize. DS zato ima najbolje metode za analitičare stanja na tržištu rada, a osim toga može riješiti i pitanja sigurnosti osobnih podataka.

Novi edukativni materijali objavljeni su u kreiranom repozitoriju te na službenoj web stranici projekta. Svi zainteresirani mogu pristupiti materijalima ovdje.

Edukativni materijali podijeljeni su u četiri modula - Retail, Culture and Tourism, Privacy i Job Market Signalling modul.

Sljedeća faza projekta (Intellectual Output 4) odnosi se na testiranje kreiranih modula. Studenti i predavači partnerskih institucija imat će priliku koristiti materijale i steći uvid u prednosti korištenja DS-a u djelatnostima kojima se bave. Nakon toga, projektni će partneri imati priliku analizirati kvalitetu i uspješnost kreiranih materijala i faze projekta koja se odnosi na testiranje materijala.

Detaljne informacije o projektu možete pronaći na www.adsee.eu

#ADSEE #Erasmus+