Image for InnORBIT – početak projekta kojemu je cilj potaknuti komercijalizaciju istraživanja svemira
Naslovnica

InnORBIT – početak projekta kojemu je cilj potaknuti komercijalizaciju istraživanja svemira

Svemir – premda često apstraktan, golem i nepoznat prostor, resurs je čije važnosti za nastanak različitih usluga i proizvoda često nismo svjesni. Primjerice, koristimo digitalnu tehnologiju u orijentaciji, komunikaciji ili vremenskoj prognozi, ali zaboravljamo kako nam sve to omogućuje tehnologija koja se nalazi u svemiru!

Zbog toga smo izuzetno smo ponosni što Visoko učilište Algebra sudjeluje u projektu InnORBIT. Projekt je dio programa Horizon 2020 – najvećeg programa za istraživanje i inovacije Europske unije koji potiče pametan, održiv i uključiv gospodarski rast!

U suradnji s partnerima, težit ćemo ostvarenju krovnog cilja projekta – jačanju i pokretanju održivih, inovativnih inicijativa za komercijalizaciju istraživanja svemira.

Posebna nam je čast što su nam projektni partneri cijenjeni stručnjaci iz inozemstva – Q-PLAN INTERNATIONAL ADVISORS (Grčka), SpaceTec Partners (Njemačka), Tech Tour Global (Bugarska), Startup Europe Network (Mađarska), Romanian Association for Space Technology and Industry – ROMSPACE (Rumunjska) i Athena Research and Innovation Center in Information Communication & Knowledge Technologies – CORALLIA (Grčka).

Kick-off sastanak održan je 20. i 21. siječnja 2021. godine i na njemu smo s projektnim partnerima raspravljali o općim ciljevima i zadacima, predviđenim aktivnostima, ulogama pojedinih partnera, te o očekivanim ishodima projekta.

Svim projektnim partnerima želimo puno sreće u radu!

#InnORBIT

#Horizon2020