Image for ISSIP 2020 – Third International Symposium on Signal and Image Processing
Naslovnica

ISSIP 2020 – Third International Symposium on Signal and Image Processing

Danas je krenulo treće, ove godine online, izdanje ISSIP-a. Riječ je o jedinstvenom internacionalnom simpoziju u potpunosti posvećenom izuzetno zanimljivoj temi obrade signala i slikovnog materijala.

Cilj je ovog međunarodnog simpozija poticanje, ali i objavljivanje kvalitetnih znanstvenih istraživanja u području obrade signala i slika. Dodatno, simpozij služi i kao platforma koja mladim istraživačima daje priliku da predstave svoje izume i inovacije u ovom području.

Uistinu širok teritorij interesa obuhvaćen simpozijem uključuje teoriju i praksu algoritama i hardvera koji pretvaraju signale proizvedene umjetnim ili prirodnim sredstvima u oblik koristan za određenu svrhu. Signali mogu biti govor, audio, slike, video, podaci senzora, telemetrija, elektrokardiogrami ili seizmički podaci. Moguća područja primjene uključuju prijenos, prikaz, pohranu, interpretaciju, klasifikaciju, segmentaciju ili dijagnozu najrazličitijih materijala i podataka. Izuzetno smo ponosni što ISSIP 2020 zajedno organiziraju Visoko učilište Algebra i Christ University iz Bangalorea u Indiji. Više o simpoziju na https://issip.icrcicn.in