Image for Još jedna sjajna vijest!
Naslovnica

Još jedna sjajna vijest!

Jako smo ponosni jer je Visoko učilište Algebra osvojilo još jedan važan projekt, ovaj puta kao nositelj. U kategoriji Erasmus+ KA203 Agencija za mobilnost i programe EU izabrala je naš projekt „Applied Data Science Educational Ecosystem (ADSEE)“ i dodijelila mu financiranje u iznosu 261.517,00 EUR.

Projekt ima za cilj razvoj globalno dostupnog edukacijskog sustava za učenje podatkovne znanosti (DS), posebno usmjerenog prema proučavanju primjene podatkovne znanosti u ne-tehničkim granama poput ekonomije, psihologije ili financija. Partneri na projektu su nam Amsterdam Business School (UvA), Technische Informationsbibliothek (TIB, Njemačka), Fakultet za informacijske študije (Novo Mesto), tvrtka Arctur iz Slovenije te Data Science Society iz Bugarske.

DS je jedan od prioriteta razvoja Europske unije koja u ovo područje ulaže impozantna sredstva, trudeći se podatkovnu ekonomiju postaviti na 4% cjelokupnog BDP-a EU. Aktivnosti u projektu predvodit će naše kolege iz Algebra LAB-a, dr.sc. Leo Mršić, dr.sc. Maja Brkljačić i dr.sc. Hrvoje Jerković. Hvala svima koji su sudjelovali u pripremi projekta i svima koji će biti njegov dio!