Listopad – mjesec kibernetičke sigurnosti

Listopad – mjesec kibernetičke sigurnosti

Iskoristi 20% popusta

Europska je unija odabrala mjesec listopad kao EU mjesec kibernetičke sigurnosti (EU Cyber Security Month – ECSM). Kao dio kontinuiranog napora zemalja članica EU-a, tijekom listopada diljem cijele Europe organiziraju se kampanje, čiji je cilj osvijestiti sve dionike o važnosti kibernetičke i računalne sigurnosti. Svim aktivnostima podršku pružaju EU Agency for Network and Information Security (ENISA) i Europska komisija.

Svrha Mjeseca kibernetičke sigurnosti jest podići razinu svijesti o ozbiljnosti problema vezanih uz ugrožavanje kibernetičke sigurnosti, promovirati računalnu i kibernetičku sigurnost među građanima i organizacijama, te kroz edukaciju i primjere dobrih praksi osigurati nove resurse za online zaštitu. S današnjim danom, 24 zemlje su registrirale 127 događanja pod pokroviteljstvom ECSM-a. Sa svojim događanjima Algebra LAB na kartu stavlja Hrvatsku kao 25. zemlju i 128. događanje u EU.

Algebra LAB organizira dvodnevno događanje koje će se održati 25. i 26. listopada 2018. na kampusu Algebre u Zagrebu, Ilica 242. Želja nam je približiti medijima i javnosti važnost kibernetičke sigurnosti, načine kako formalni i neformalni obrazovni sustavi mogu odgovoriti na potrebe uzrokovane rapidnim rastom e-kriminaliteta, te pojasniti izazove s kojima se u području kibernetičke i računalne sigurnosti susreću građani, a s kojima organizacije.

Želim na panel!

Sponzori:

      

25. 10. 2018. (četvrtak) – Cyber kriminal u financijskih institucijama

Cyber kriminal u različitim oblicima predstavlja značajan trošak za financijske institucije. Obrana od različitih digitalnih napada zahtijeva značajne resurse i to svakog dana. U ovom dijelu, posebno organiziranom za strateške managere iz područja sigurnost,i predstavljamo Vam rješenja tvrtke CSIS Security Group (CSIS), koja financijskim institucijama dokazano štedi velika materijalna ulaganja.  Stručnjaci tvrtke CSIS prezentirat će dva scenarija, odnosno studije slučaja, u kojima će predstaviti tehnološke dosege zaštite u digitalnom svijetu.

CSIS je jedan od vodećih nezavisnih pružatelja usluga iz područja cyber sigurnosti u Europi. Potvrđeni od strane Gartner Grupe, pružatelji su usluga specijalizirani za najveće financijske institucije te djeluju kao savjetnici raznih sigurnosnih agencija. Aktivno surađuju sa Europol-Europskim Cybercrime Centrom te Europskom CyberSecurity Grupom (ECSG).

Događanje je otvoreno samo uz prethodni poziv.

26. 10. 2018. (petak) – Izazovi računalne i kibernetičke sigurnosti – koliko smo spremni?

Izlaganja stručnjaka i panel

Na ovom panelu pridružit će nam se suradnici Algebre i nastavnici na Visokom učilištu Algebra. U uvodu, panel će otvoriti državni tajnik središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, gospodin Bernard Gršić.

Želim na panel!

Na panelu će s izlaganjima sudjelovati:

  • Robert Kopal / stručnjak za kibernetičku i računalnu sigurnost LinkedIn
  • Ivica Ostojić / stručnjak za kibernetičku i računalnu sigurnost LinkedIn
  • Tonimir Kišasondi / stručnjak za kibernetičku i računalnu sigurnost LinkedIn
  • Bojan Ždrnja / stručnjak za kibernetičku i računalnu sigurnost LinkedIn
  • Ivan Maglić / analitičar LinkedIn
  • dr.sc. Slaven Smojver / savjetnik u Direkciji supervizije informacijskih sustava Hrvatske narodne banke
  • Jurica Čular / stručni savjetnik u Zavodu za sigurnost informacijskih sustava

Moderator: dr.sc. Leo Mršić

KADA: 26.10. 2018. (petak), s početkom u 9:30h (registracija)

GDJE: Algebra LAB, Ilica 242, kampus Algebre 

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Ulaz na panel je slobodan, isključivo uz prethodnu prijavu.

Noć hakiranja

U trećem dijelu događanja organiziramo već tradicionalnu Algebrinu „Noć hakiranja“ – hackathon ili natjecanje u hakiranju, u kojemu sudjeluju timovi hakera, stručnjaci i studenti. Cilj je što točnije i u što kraćem roku riješiti niz sigurnosnih izazova koje su sastavili stručnjaci s katedre za kibernetičku sigurnost Visokog učilišta Algebra. Pobjedničkom timu osigurana je nagrada u iznosu od 20.000,00 kn.

Ako želite izazov, prijavite svoj tim i priključite nam se!