Image for KnowING IPR projekt – još jedna uspješnica AlgebraLAB-a!
Naslovnica

KnowING IPR projekt – još jedna uspješnica AlgebraLAB-a!

S ponosom objavljujemo da je projekt KnowING IPR, iz programa Interreg Danube Transnational, uspješno završen! Prethodnih smo mjeseci, zajedno s projektnim partnerima, intenzivno radili na aktivnostima koje su doprinijele širenju rezultata projekta i tako pomogli mnogim startupovima i SME projektima iz Podunavlja da prošire svoja znanja o zaštiti intelektualnog vlasništva.

Od svibnja 2021. godine, AlgebraLAB i projektni partneri intenzivno su se bavili podizanjem dosadašnjih rezultata KnowING IPR projekta na višu razinu. Naime, cilj KnowING IPR projekta bio je poboljšati uvjete za razvoj inovacija u Podunavlju kroz razvoj platforme koja služi kao alat za naprednu analizu intelektualnog vlasništva, te izradu smjernica za usklađivanje pravnog okvira intelektualnog vlasništva u cijeloj dunavskoj regiji.

Ponosni smo na razvoj dodatnih edukativnih sadržaja u sklopu projekta, kojima su zainteresirani startupovi i SME-jevi proširili svoja znanja iz područja software patentinga i innovation managementa. Projektni partneri održali su dva ciklusa online edukacije TechTransfer Summer School. Osim toga, preko 20 startupova i SME-jeva iz Podunavlja prijavilo se za sudjelovanje u Mentoring programu KnowING IPR projekta. Prijavljeni su polaznici upoznati s projektom i alatom za analizu intelektualnog vlasništva na početnom online eventu Mentoring programa. Nakon toga, sudionici su sudjelovali u individualnim sesijama s mentorima – IPR stručnjacima. Ove su sesije bile prilika da startupovi i SME-jevi dobiju odgovore na pitanja vezana uz razvoj njihovih ideja i zaštite vlastitog intelektualnog vlasništva. Budući da se većina prijavljenih sudionika programa bavi razvojem softverskih rješenja, mentorske su sesije uvelike bile posvećene savjetovanju vezanom uz software patenting.

Završni event KnowING IPR projekta održan je 20. prosinca 2021.  i to je bila prilika za prezentiranje glavnih rezultata projekta koje su partneri postigli tijekom tri i pol godine suradnje. Osim toga, govornici su razgovarali i o svim segmentima utjecaja KnowING IPR projekta, te o inovacijama, razvoju, poduzetništvu, transnacionalnoj suradnji, politikama financiranja i zaštiti intelektualnog vlasništva.

Sretni smo što smo, zajedno s projektnim partnerima, uključili značajan broj zainteresiranih,  te ih upoznali s dobrobitima KnowING IPR projekta. Također, važno je što su inicijativom poput ove ostvareni konkretni pomaci i praktična rješenja iz područja intelektualnog vlasništva. Upravo je to, sigurni smo, doprinijelo poboljšanju uvjeta za razvoj inovacija te vjerujemo da će u takvim uvjetima biti lakše inovirati i doprinositi daljnjem tehnološkom i društvenom prosperitetu Podunavlja.

Zahvaljujemo svim projektnim partnerima na trudu, entuzijazmu i doprinosu ovom projektu!

Detaljne informacije o projektu možete pronaći na https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/knowing-ipr

#KnowING IPR #InterregDanubeTransnational