Image for Predstavljamo mentore za Green-Tech Hackathon!
Naslovnica

Predstavljamo mentore za Green-Tech Hackathon!

Sudionici Green-Tech Hackathona, kojeg organizira British Embassy Zagreb, svoje će zelene, ekološke, organičke i tehnološki napredne ideje razvijati u suradnji s vrsnim mentorima iz svijeta poduzetništva, tehnologije i održivog razvoja. Ovim putem predstavljamo mentore Green-Tech Hackathona!

Andrija Garofulić

Andrija je partner u odjelu financijskog savjetovanja u Mazarsu u Hrvatskoj, a zadužen je za razvoj transakcijskog savjetovanja u Adriatic regiji. Ima višegodišnje iskustvo u radu s klijentima koji su većinski u privatnom vlasništvu te su dio SME sektora, prilikom kojeg je bio uključen u projekte restrukturiranja, dubinskog snimanja poduzeća iz različitih industrija, projekte procjene vrijednosti, te M&A projekte. Dodatnim usavršavanjem stekao je licencu ovlaštenog računovođe Ujedinjenog Kraljevstva te licencu ovlaštenog procjenitelja i sudskog vještaka za financije i poreze Republike Hrvatske.

Leo Mršić

Leo je poduzetnik s višegodišnjim iskustvom u upravljanju tvrtkama i timovima raznih veličina, te snažnom podlogom u primjeni digitalnih inovacija kroz spajanje tehničkih i poslovnih znanja. S više od stotinu završenih projekata pripada ranoj generaciji hrvatskih podatkovnih znanstvenika, koja je kombiniranjem praktičnih i akademskih znanja dobila zapažena priznanja. Prodekan je za istraživanje i razvoj na Visokom učilištu Algebra, stalni sudski vještak iz područja financija i informatike, suosnivač više startupa među kojima je i prva tvrtka u regiji u potpunosti posvećena organskim projektima iz područja podatkovne znanosti (IN2data). Aktivan kao stručnjak i predavač u Zagrebu, Ljubljani i Briselu, danas je posvećen razvoju projekata i ideja koje kombiniraju digitalne tehnologije u projektima šireg društvenog značaja.

Maja Brkljačić

Maja je business development menadžerica u Algebra LAB-u, najstarijem hrvatskom inkubatoru. Ima višegodišnje iskustvo u mentoriranju startupa, njihovu umrežavanju, financiranju i podršci pri izlasku na tržište. Pored toga, radi na domaćim i međunarodnim projektima s dionicima javnog i privatnog sektora na implementaciji visoko tehnoloških rješenja u poslovanje (posebice iz područja podatkovne znanosti). Dobitnica je više međunarodnih znanstvenih i istraživačkih stipendija i nagrada.

Marko Capek

Marko se intenzivno bavi zaštitom okoliša te je svoje iskustvo stekao desetogodišnjim radom u Programu Ujedinjenih Naroda za razvoj u Hrvatskoj i inozemstvu, putovanjima, istraživanjima i aktivizmom. Zagovornik je energetske efikasnosti, inovacija te svjesnog, prisnog i zero waste načina života na čiju temu je organizirao niz evenata i radionica. Djeluje kroz udrugu Terra Hub Croatia i obrt Koinonia.

Neil Whittaker

Neil je dugogodišnje iskustvo u upravljanju projektima s održivim ciljevima stekao na brojim rukovodećim pozicijama. Danas svoje iskustvo dijeli sa startup zajednicom radeći kao Incubation Manager u Energy System Catapult-u čiji program, kao cjelovita britanska inicijativa, pruža poslovnu podršku malim i srednjim poduzetnicima. Program na taj način potiče razvoj inovativnih poslovnih modela i pruža mentorstvo kako bi se osigurao komercijalni prihod.

Matija Žulj

Matija je poduzetnik koji se nakon stečenog iskustva u digitalnoj industriji posvetio digitalnoj transformaciji poljoprivredno-prehrambenog lanca. Njegov je interes za održivim razvojem i napretkom zajednice doveo do osnivanja startupa Agrivi koji je prerastao u globalnu AgTech tvrtku. Matija je izvršni direktor tvrtke, a njegov tim podržava velika poljoprivredna gospodarstva diljem 100 zemalja svijeta u postizanju ekonomski i ekološki održive proizvodnje hrane.

Stevica Kuharski

Stevica je investitor i poduzetnik koji ima više od dva desetljeća iskustva u razvoju softvera, a u regionalnoj startup zajednici aktivan je od 2012. godine. Locodels, Habbits i Alamo samo su tri od mnogih uspješnih projekata koje je pokrenuo, te vrlo uspješno pozicionirao na tržište. Danas je Head of scouting startupa za Fil Rouge Capital usmjeren na podupiranje startup ekosustava i inovativnih poduzeća u Hrvatskoj.

Tom Oštrić

Tom se nakon dugogodišnjeg novinarskog iskustva, te managementa u području prodaje posvetio poduzetništvu i osnovao jednu od prvih privatnih tvrtki u Hrvatskoj u području IT sektora. Također, jedan je od osnivača tvrtke O2, ekspertiza mu je project management u IT projektima, a s timom razvija i provodi projekte vezane uz IT integracije.