Naslovnica

2068. – pogled u budućnost

  • 20 godina s vama
  • 500 predavača i suradnika
  • 15.000 polaznika godišnje
  • 300.000 održanih edukacija

Večernji list pod pokroviteljstvom Algebre pokreće dosad najveći multimedijalni projekt promocije znanosti, inovativnosti i znanstvene hrabrosti koji će kroz znanstveno utemeljeni futurizam hrabro ponuditi viziju svijeta i Hrvatske 2068.

Čini vam se predaleko?

Ne, svijet se, mijenja velikom brzinom i naš je zadatak osvijestiti te nagle znanstvene i tehnološke skokove i pripremati društvo, a posebno mlade na njih.

No, ne mijenja se samo znanost, medicina, tehnologija.., mijenja se i društvo, odnosi u obitelji, način komunikacije, mediji, oblici političkih sustava, biljni i životinjski svijet oko nas…..

Prijavite se na panel!

Sve su to teme o kojima će se govoriti u ovom projektu zajedno s deset vrhunskih autora, jer kao što smo rekli svijet se mijenja nevjerojatnom brzinom, u posljednjih dvjesto godina svjedočimo napretku koji se ne može mjeriti niti s jednim dijelom ljudske povijesti. Civilizacija u kojoj živimo zasniva se na otkrićima i njihovim brzim promjenama u tehnologiji, medicini, industriji, poljoprivedi...

Brze tehnološke promjene traže od čovjeka i brzu prilagodbu društvu i svijetu koji ga okružuje. Lideri su najinovativniji i najprilagodljiviji.

Gdje je u svemu tome Hrvatska? Može li se nositi s najbržima i što može ponuditi najinovativnijima? Diljem svijeta hrvatski znanstvenici rade u najprestižnijim institutima, hrvatski inženjeri uspješno primjenjuju otkrića u svakodnevnom životu. Oni su heroji novog vremena, a naš je zadatak da ih učinimo vidljivima i približimo mladima.

Popis panel diskusija:

 

Rbr.Naziv panel diskusijeDatum i vrijeme održavanja
1.Prva panel diskusija na temu –
„Kuda ide znanost?“
25.10.2018. s početkom u 15:00 sati
2.Druga panel diskusija na temu – „Oružje i ratovanje“08.11.2018. s početkom u 15:00 sati
3.Treća panel diskusija na temu – „Obrazovanje“15.11.2018. s početkom u 15:00 sati
4.Četvrta panel diskusija – “Tehnologija i umjetna inteligencija”22.11.2018. s početkom u 15:00 sati
5.Peta panel diskusija - "Budućnost medija"29.11.2018. s početkom u 12:00 sati
6.Šesta panel diskusija - "Umjetnost"06.12.2018. s početkom u 12:00 sati

.statsList{display:none;}

Panel diskusije u Algebra LAB-u:

Deset eseja u 10 tjedana

Znanstvena hrabrost temeljna je nit vodilja deset vrhunskih i svjetski priznatih autora koji će tijekom listopada, studenog i prosinca u Večernjem listu objaviti eseje pokušavajući u različitim područjima predvidjeti buduće trendove i razvoj! Riječ je o stručnjacima iz različitih područja koji su se odvažili sudjelovati u svjetskom trendu - futurologiji!

Nakon objavljenih eseja, održati će se i panel diskusije na temu eseja u Algebra LAB-u!

Na programe obrazovanja Učilišta Algebra primijenjuju se različiti minimalni uvjeti upisa.