Naslovnica

Osnove informacijske i kibernetičke sigurnosti

  • 20 godina s vama
  • 500 predavača i suradnika
  • 15.000 polaznika godišnje
  • 300.000 održanih edukacija

  • TRAJANJE: 7 školskih sati
  • KAD: 8. 11. 2019. , s početkom u 9h
  • CIJENA: 1.000,00 kn

Što ćemo naučiti
Cilj seminara je demonstrirati (ne)sigurnosti digitalnog okruženja, te upoznati polaznike s aktualnim sigurnosnim problemima. Naučit ćemo kako točno hakeri hakiraju, što su virusi, a što crvi, kako funkcionira enkripcija podataka, što je biometrička zaštita, a što cyber-kriminal. Proći ćemo kroz različite oblike napada, te načine njihova prepoznavanja i zaštite vlastitih podataka i aktivnosti.

Kome je seminar namijenjen
Svima koji žele savladati osnovne pojmove iz računalne i kibernetičke sigurnosti – bez obzira na struku i dob. Prema želji i potrebi, ovo može biti i prvi korak na vašem putu prema profesionalnom obrazovanju u području informacijske i kibernetičke sigurnosti ili početak osvještavanja važnosti računalne sigurnosti.

Potrebna predznanja
Osnovna znanja o korištenju računala i o načinu funkcioniranja Interneta i informacijske sigurnosti.

Više o sadržaju
Upoznat ćemo se s osnovnim pojmovima iz područja informacijske sigurnosti, kao što su računalni protokoli, GDPR ili sveto trojstvo zaštite podataka (confidentionality, integrity, availability). Zatim ćemo istražiti svijet i metode hakiranja. Razlikovat ćemo etično i neetično hakiranje, različite vrste hakera i kako oni zapravo postupaju. Ući ćemo i u svijet cyber-kriminala: obradit ćemo razne oblike napada poput napada botova i farmi botova, phishing, brute force attack i mnoge druge. Otvorit ćemo i temu cyber-ratovanja. Naučit ćemo što su internetski crvi, računalni virusi i trojanski konji – kako nas ugrožavaju i odakle dolaze. Konačno, obradit ćemo i metode kojima se profesionalci iz područja računalne i kibernetičke sigurnosti koriste kako bi zaštitili sustave i mreže od napada. Pričat ćemo o tome kako rade antivirusni programi, što je vatrozid, zašto su važne enkripcija podataka i metode autentifikacije, što je biometrička zaštita i slično.

Napomena
Polaznici trebaju donijeti svoja prijenosna računala za praktični rad.

Iskustvo

Do danas smo održali preko 300.000 seminara i kolegija, a 120.000 dragih prijatelja nam je poklonilo povjerenje. Pridružite im se.

Moderna metodologija

Kada završite program obrazovanja koji ste izabrali, bit ćete spremni za stvarni svijet.
Mijenjamo se i usavršavamo u skladu sa svjetskim trendovima.

Odlični uvjeti za rad

Udobno se smjestite u neku od naših 100 modernih učionica, opremljenih sa 1100 računala.

Individualni pristup

Nećemo dopustiti da se utopite u mnoštvu. Vaš uspjeh i budućnost su nam važni.