Image for Veleposlanik SAD-a Kohorst u posjetu Algebra LAB-u
Naslovnica

Veleposlanik SAD-a Kohorst u posjetu Algebra LAB-u

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Robert W. Kohorst, posjetio je Algebra LAB kako bi se upoznao s radom našeg znanstveno-istraživačkog centra, inkubatora i napretkom aktualne generacije startup timova te kako bi s okupljenim gostima prokomentirao pitanja vezana uz poduzetništvo i moguća poboljšanja u gospodarskoj suradnji hrvatskih i američkih tvrtki. U svojem je obraćanju govorio i o svojim konkretnim poslovnim i poduzetničkim pothvatima, ilustriravši kroz njih što američki poslovni sustav čini jednim od najuspješnijih u svijetu.

„Čak i ako ne uspijete s nekim poslom ili projektom, jedino pogrešno što možete napraviti jest da ne izvučete zaključke i ne naučite ništa. Ako ne uspijete, pokušajte ponovno, makar i ponovno ne uspjeli. Ispravite što je bilo pogrešno, nemojte ponavljati iste greške. Američka poslovna kultura je takva i po tome se značajno razlikuje od hrvatske. Hrvatska ima sve preduvjete za uspjeh ali mislim da nedostaje ovakvog stava i više spremnosti na poslovni rizik“, naglasio je Kohorst.

U sklopu druženja s američkim veleposlanikom tri su startup tima iz aktualne generacije inkubatora Algebra LAB-a prezentirala svoje ideje i poslovne planove: „SmartWaiter“ – sustav za digitalno naručivanje u ugostiteljstvu, „JayOne“ – online zajednica za studente koji imaju želju doći raditi i putovati Sjedinjene Američke Države (Summer Work and Travel), te „PP“ – 3D modeliranje i proizvodnja modnih dodataka na spoju inovacije i kulture tradicije.