Image for Visokom učilištu Algebra dodijeljen ugovor za projekt „Internacionalizacija visokog obrazovanja“
Naslovnica

Visokom učilištu Algebra dodijeljen ugovor za projekt „Internacionalizacija visokog obrazovanja“

Prošli tjedan je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja uručeno 30 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ kojim će se povećati broj združenih studija na stranim jezicima te broj obrazovnih i studijskih programa i kolegija na stranim jezicima na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj te ojačati kompetencije studenata i osoblja visokih učilišta. U okviru toga poziva odobreno je financiranje projekta ALGEBRA (TIIT) - Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra na engleskom jeziku čiji je nositelj Visoko učilište Algebra, a partner EPITECH iz Francuske.

Dekan Visokog učilišta Algebra, dr.sc. Mislav Balković, prof.v.š. izjavio je kako je zadovoljan što je i Algebrin projekt odabran za financiranje te se veseli većem broju stranih studenata u Hrvatskoj u sljedeće tri godine.

Projektom se želi kroz razvoj združenog studija sa visokim učilištem EPITECH te kroz razvoj i provedbu obrazovnih programa na engleskom, u području računarstva, doprinijeti prekograničnoj suradnji u visokom obrazovanju u RH i pritom ostvariti zacrtane ciljeve Učilišta vezano za internacionalizaciju. Kroz projekt će se osigurati sve preduvjete za daljnji razvoj mobilnosti, kako studenata tako i nastavnog osoblja. U partnerstvu sa BHV-om, učinkovitim promotivno-informativnim aktivnostima osigurat će se održivost i multipliciranje rezultata projekta.

Vrijednost projekta je 50.000.000,00 kn, a ugovore financirane sredstvima Europskog socijalnog fonda uručili su ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić. Oko 30 % alokacije sredstava Europskog socijalnog fonda koja su na raspolaganju Hrvatskoj, dodijeljeno je za područje obrazovanja i cjeloživotnog učenja koja mogu doprinijeti društvenom i gospodarskom razvoju.