Image for WeSpeak aplikacija – dio DIHUB projekta!
Naslovnica

WeSpeak aplikacija – dio DIHUB projekta!

U okviru DIHUB projekta, Algebrini studenti osmislili terapijsku koja na zabavan način potiče razvoj govora, kognitivnih i motoričko-fizičkih sposobnosti.

Roditelji djece koja imaju poteškoće u govorno-jezičnom razvoju, često se susreću s izazovom pohađanja vježbi, pogotovo u neizvjesnim situacijama kao što je trenutna. Osim fizičke terapije, roditelji nemaju mogućnost kod kuće izvoditi druge oblike vježbi koje su jednako važne.

Igra je djeci prirodno okruženje u kojem najlakše i najbrže uče. Igra u funkciji učenja djeci s teškoćama omogućuje razvoj govorno-jezičnih kompetencija i postizanje boljih akademskih uspjeha.

Zato su, u suradnji s logopedom iz Suvaga, Algebrini studenti Rudolf Gumzej, Boren Dujnić, Kristijan Kožul i Šimun Peša osmislili WeSpeak - terapijsku aplikaciju u digitalnom obliku koja omogućuje roditeljima da zajedno s djecom, u vlastitom domu izvode vježbe koje na zabavan način kroz različite igre potiče razvoj govora, kognitivnih i motoričko-fizičkih sposobnosti.  Više o DIHUB projektu pročitajte na: https://dihubcloud.eu/

#DIHUB