U današnjem intenzivnom radnom okruženju potrebno je pronaći način da se prikupe odgovarajuće informacije i znanja te razviju kompetencije uz što prihvatljiviji utrošak vremena. Za nas koji radimo u poslovnim sustavima koji obuhvaćaju nekoliko linija poslovanja vrlo različitih karakteristika kao što je slučaj u INA Grupi, pristup sam-svoj-majstor je gotovo nemoguć, što sam iskusio i na vlastitom primjeru. Kroz razgovor s kolegama sam shvatio da nisam samo ja u toj situaciji i nakon kraće potrage za programom koji bi nam odgovarao sadržajno i vremenski, odlučili smo se za Algebrin Mini MBA 4IR koji u svom kurikulumu ima upravo one teme koje su bile najzanimljivije i pogađale situacije s kojima se sve više susrećemo u svakodnevnom radu.

Pet je aspekata zašto bih program preporučio svim kolegama koji se prepoznaju u opisanoj situaciji, ali i onima koji tek počinju svoju poslovnu karijeru i žele se brzo onboardati u radno okruženje.

  • U prihvatljivom vremenskom angažmanu od 10 dana, od odličnog uvodnog predavanje Ivana Maglića koje odmah na početku motivira polaznike da počnu promišljati gdje se nalaze i što je ispred njih, do završnog predavanja na temu digitalne transformacije poslovanja, gradi se odličan temelj za osmišljavanje ideja s najvećim učinkom uz najmanje žrtvovanje radnih dana.
  • Program obuhvaća glavne komponente pametne industrije koje se redaju kroz predavanja iskusnih stručnjaka koji spremno dijele svoja iskustva. Teme se nižu od onih fokusiranih više na tehnologiju (Cloud computing, IoT), preko onih koji razigraju maštu polaznika (AI, virtualna stvarnost) do onih koji ga vraćaju u realnost (računalna sigurnost) i konkretnu primjenu u poslovnom okruženju (digitalna transformacija u poslovanju).
  • Učinak usvajanja znanja potaknut je kroz kombinaciju predavanja i poticanja diskusije na zadanu temu. Svaki predavač pronašao je način kako aktivirati polaznike, bilo kroz praktičan rad na osmišljavanju rješenja za izazov iz radnog okruženja, radnih zadataka ili, što me se posebno dojmilo, kroz boravak na lokaciji tvrtke Gideon Brothers koja je demonstrirala svoja postignuća na polju autonomnih transportnih rješenja.
  • Ovakvi programi uvijek su dobra prilika za upoznavanje kolega različitih poslovnih pozadina iz čijih se iskustava i izazova može puno naučiti, diskutirati o sličnim problemima s kojima se susrećemo, ali i ostati u kontaktu za neke buduće teme.
  • Algebrin Campus je moderno i inspirativno mjesto koje omogućava polaznicima da se odmaknu od radne svakodnevice i fokusiraju na rad. Iako je moguće pratiti predavanja online, pravi se učinak dobije fizičkim prisustvom jer diskusija ne prestaje ni tijekom pauze. Organizacija programa je odlična i pravovremena!

Nakon što su iskustva s programa postala vidljiva kroz primjenu stečenih znanja u praksi, novi su se kandidati iz Plavog tima sami javili i time potvrdili da je sadržaj programa pravi pogodak. Svakako preporuka svima koji su se prepoznali u ovom osvrtu da ne oklijevaju prilikom prijave jer tehnologija kontinuirano ubrzava poslovno okruženje i važno je imati kvalitetnu podlogu za donošenje odluka i primjenu pravih rješenja

Kristian Schuster

Plavi Tim d.o.o., Direktor Društva

Zoran Đorđević
Direktor Algebra MBA Poslovne škole
zoran.dordevic@algebra.hr

Arsen Šolić
Voditelj e-Leadership MBA studija
098 9512 952
arsen.solic@algebra.hr

Ivan Bucić
Koordinator e-Leadership MBA poslovnog područja
091 23 14 111
ivan.bucic@algebra.hr