Image for Dodana vrijednost MINI MBA programa
Naslovnica

21.07.2022

Dodana vrijednost MINI MBA programa

Luka Kalember, Booking & Marketing Manager, Ban Tours Yachting

Odluka da si „priuštim“ 10 modula koji pokrivaju različita znanja s područja leadershipa i to putem Algebrinog MINI MBA Leadership 4.0 programa kod mene je bila vrlo svjesna. Ono što mi je prilikom te odluke bilo potpuno nepoznato bilo je što me tu očekuje, s kakvim znanjima ću napustiti ovo obrazovanje.

Sada, nakon što je Mini MBA završen, mogu reći da mi je izuzetno drago što sam odslušao ovaj program i to na novom Algebrinom kampusu. Pri tome, najvrjedniji dijelovi ovoga obrazovanja pokazali su se oni na koje nisam niti pomišljao prilikom upisa - kontakti s kolegama polaznicima, kao i s predavačima.

Imati mogućnost ostati u kontaktu sa svima njima je sigurno svojevrstan intangible added value koji je teško opisati. Poslije svakog predavanja na neki način, bilo to mailom, putem društvenih mreža ili nekako drugačije, nastavio sam komunikaciju s njima.  Dojma sam da smo svi mi u ovome trenutku i učenici i učitelji koji imaju prilike komunicirati svoja životna i poslovna iskustva, te na taj način „dobiti nešto što nas usavršava“.

Predavanja sam pak doživio kao vrlo kvalitetan crash course u 10 različitih smjerova. Svaki od njih na svoj način upoznaje nas s najnovijim dostignućima, spoznajama ili istraživanjima na temu uspješnijeg upravljanja ljudima. Sam pojam „upravljanja“ shvaćam sada ponešto drugačije i razumijem ga kao pokušaj boljeg međusobnog razumijevanja, te kvalitetnijeg komuniciranja.

Izvjesno je da neću koristiti sva dobivena znanja, ali nadam se da ću spoznaje iz nekih područja iskoristiti u bližoj budućnosti za pokušaj unapređenja funkcioniranja svojeg tima. Ono što pak ostaje na duge staze je trajna spoznaja (kao i zapis u mom slučaju 😊) svih odslušanih kolegija. Oni su sada dio mog iskustva i već oblikuju način na koji razmišljam i pristupam poslovnoj svakodnevnici.

MINI MBA je iskustvo koje vrijedi iskusiti, a ono što slijedi iza njega je na svima nama ponaosob. Osobno sam čvrstog mišljenja kako obrazovanje i unapređenje vlastitih kompetencija nema alternative svijetu u kojem živimo.