Image for Izvrsnost. Prilika. Disciplina.
Naslovnica

15.11.2021

Izvrsnost. Prilika. Disciplina.

Izvrsnost. Prilika. Disciplina.

Autor: Jelena Malnar - Performance Management Consultant, Poslovna Inteligencija

 

Kako ste se odlučili za MBA studij i onda kako baš za Algebrin e-Leadership MBA?

2011. godine završila sam Ekonomski fakultet u Zagrebu i tada sam bila uvjerena da dalje više neću studirati. Brzo nakon toga počela sam raditi u Poslovnoj inteligenciji i nakon otprilike 5 godina ipak sam se zaželjela školskih klupa, ali na malo drugačiji način. Naime, shvatila sam da trebam unaprijediti svoje upravljačke vještine i proširiti “mindset” novim pogledom na poslovanje, te iskoračiti iz rutinskog razmišljanja. MBA se tu savršeno ulopio, pa sam krenula u istraživanje programa različitih MBA škola. Nedugo nakon toga, kolegica me pozvala na Algebra alumni meetup na kojem je prezentiran potpuno novi e-Leadership MBA studij koji sadrži točno ono što ja tražim – kombinaciju IT-a i biznisa. Obzirom da sam od Poslovne inteligencije dobila potpunu stipendiju za studiranje, odluku o upisu na MBA je bilo iznimno lako donijeti.

Kako bi sa tri riječi opisali svoje MBA iskustvo u Algebri?

Izvrsnost.

Prilika.

Disciplina.

Što vas se posebno dojmilo, što bi izdvojili i zašto?

Cjelokupna organizacija studija je bila odlična. Sva predavanja održavaju se vikendom pa to ne utječe na poslovni život, a između svakog predavanja imali smo 2 tjedna pauze – dovoljno da “napunimo baterije”. Svi predavači ili voditelji studija javili bi nam se nekoliko dana prije početka novog kolegija sa osnovnim informacijama i pripremnom literaturom pa smo u svakom trenutku znali što nas točno očekuje. Dodatno, voditelji studija su od samih početaka bili potpuno transparentni i otvoreni za bilo kakvu vrstu pomoći. Pratili su nas kroz baš svako predavanje i bili velika podrška, od početnog intervjua do obrane diplomskog rada.

Po vašem mišljenju, što je najvrjedniji element ovog studija?

Ljudi koje sam upoznala na studiju premašili su sva moja očekivanja. Istovremeno sam učila od izvrsnih predavača sa neupitnim iskustvom i svih ostalih kolega koji bi dijelili svoja razmišljanja, stavove i propitkivali određene teze na potpuno drugačiji način. Zbog tolikog broja inteligentnih i ambicioznih pojedinaca vrlo često sam izlazila iz vlastite “comfort” zone i svako takvo iskustvo sada cijenim još i više.

Da li biste studij preporučili svojim kolegama, prijateljima i zašto?

Preporučila bih MBA studij svima koji se u radu susreću sa upravljačkim poslovima ili žele pokrenuti vlastiti posao, a osjećaju da su im potrebna znanja za razumijevanje glavnih funkcija poslovnog upravljanja. MBA studij će svakom polazniku proširiti bazu poznanstava sa ljudima iz različitih industrija, a u Algebrinom slučaju čak i internacionalno.

Nešto vezano uz studij što biste posebno izdvojili, a što nismo pitali? Anegdota, neobična situacija, nešto što ćete zauvijek pamtiti a vezano je uz studij i kolege, predavače…?

Sjećam se jedne situacije koja će vam ujedno i približiti kako otprilike izgleda MBA studij na Algebri. Naime, sva predavanja počinju petkom u 17h, a taj jedan petak imala sam edukaciju na Sljemenu koja je završavala u 16.30h. Nakon rada cijeli tjedan uz dodatne poslovne edukacije, taj petak popodne motivacija za dodatno učenje nije baš bila jako visoka. Obzirom da su u ovom periodu u Zagrebu velike gužve na cesti, kasnila sam na predavanje što mi je dodatno povećalo stres i nezadovoljstvo. Utrčala sam u zgradu i već na ulazu čula popriličan žamor u “Steve Jobs” dvorani. Isprva sam odahnula pomislivši da i profesorica kasni. Međutim, ulaskom u dvoranu shvatila sam da “IT service management” predavanje traje već neko vrijeme. Doduše, radi se o skroz netipičnom predavanju – profesorica Suzanne Van Hove je pripremila simulacijsku igru i podijelila nas u timove koji su vrlo žustro raspravljali kako najpametnije odigrati neki potez i nadmudriti ostale timove. Niska motivacija, nezadovoljstvo i stres su u trenu nestali jer sam i sama htjela sudjelovati u “nadmudrivanju”, a učenje o ITIL-u, COBIT-u i CMMI-u je odjednom postalo jako, jako zabavno što je ranije bilo skoro pa nezamislivo. Većina predavanja je bila upravo takva – dinamična i zanimljiva, a kolege s kojima sam studirala motivirali bi me u trenu - nekad svojom mudrošću, a nekad jako dobrim šalama.