Image for MBA – interakcija, razmjena iskustava i praktična znanja
Naslovnica

26.05.2021

MBA – interakcija, razmjena iskustava i praktična znanja

MBA – interakcija, razmjena iskustava i praktična znanja

Autor: Vanja Horvat

Vanja Horvat direktor je tvrtke Interseroh d.o.o., te tvrtke Profesio, jedne od najvećih hrvatskih tvrtki za privremeno zapošljavanje i posredovanje u zapošljavanju, sa preko 300 zaposlenika. Tvrtka je specijalizirana za usluge ustupanje zaposlenika te regrutaciju, selekciju, psihološka testiranja i coaching. Obje tvrtke djeluju u sustavu njemačke Alba Grupe.

Za MBA na Algebri sam se odlučio na temelju preporuke nekoliko poslovnih partnera, ali i poslije vlastitog istraživanja ponude na tržištu. Kako slike uistinu govore tisuću riječi, jedan od bitnih elementa moje odluke bile su i fotografije Algebrinih MBA predavanja koje sam pronašao na internetu. Moram priznati da su mi u usporedbi s materijalima ostalih škola ove Algebrine djelovale profesionalnije i interaktivnije, podsjetiviši me na dojmove sa brojnih domaćih i međunarodnih radionica na kojima sam sudjelovao.

MBA studij shvatio sam kao investiciju u sebe i već nakon nekoliko prvih modula vidim da sam donio ispravnu odluku i to iz više razloga. Sretan sam što sam upisao generaciju MBA5 jer su polaznici stvarno jako različiti i samim time na svakom predavanju ne samo da saznajem nove stvari iz prakse predavača, već učim i od samih polaznika. Važno je istaknuti da predavanja potiču interakciju između predavača i studenata i to je sjano za razmjenu iskustava, spoznaja i praktičnih znanja.

Poseban utisak na mene ostavile su prezentacije tj. pitchevi u okviru startup modula, a na kojima su prijatelji i kolege pokazali uistinu zavidan nivo poslovnog prezentiranja, doslovno na razini prezentiranja pred upravama većih korporacija. Općenito su primjeri iz prakse i program koji polaznike priprema na stvarne situacije u stvarnim, vrhunskim tvrtkama, premašili moja očekivanja.

Posebno su zanimljiva i korisna predavanja stranih predavača, jer uz njih sam u kratkom vremenu poboljšao svoje znanje engleskog jezika, posebno onog poslovnog. Dodatno, ti predavači služe se poslovnim metodama i alatima koje do sada nisam koristio, ali nastavljam ih koristiti i izvan predavaone.

Dakle, osnovna motivacija bila mi je u što kraćem roku naučiti što više i što kvalitetnije, sa internacionalnim predznakom. Preporučio bih zato ovaj e-Leadership MBA studij svakome tko želi ostvariti karijeru u nekoj internacionalnoj tvrtci, ali i pojedincima koji rade u manjim tvrtkama a žele poslovati u skladu sa svim promjenama digitalnog doba i maksimizirati svoju efikasnost.