Image for 10. sjednica Gospodarskog vijeća Visokog učilišta Algebra
Naslovnica

10. sjednica Gospodarskog vijeća Visokog učilišta Algebra

Predstavnici vodećih tvrtki i korporacija u Hrvatskoj i članovi akademske zajednice okupili su se 18. prosinca na 10. sjednici Gospodarskog vijeća Visokog učilišta Algebra, kako bi svojim prijedlozima sudjelovali u daljnjem razvoju nastavnog programa i projekata Visokog učilišta Algebra.

Na dnevnom redu 10. sjednice najprije je predstavljen posljednji Izvještaj o radu Visokog učilišta Algebra u 2015. godini kojeg je predstavio dekan Visokog učilišta Algebra mr. sc. Mislav Balković.

GV_2015_019-webPo završetku njegovog izlaganja, slijedilo je predavanje Hrvoja Balena, predsjednika Upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra, koji je prisutnim članovim predstavio jedinstveni strateški sporazum o suradnji Visokog učilišta Algebra i Griffith Collegea iz Dublina potpisanog u rujnu 2015. godine, a koji sadašnjim i budućim studentima računarstva i multimedije omogućuje korištenje studentske mobilnosti i studiranje na dvije lokacije, uz mogućnost stjecanja hrvatske i irske prvostupničke diplome u području računarstva.

Zatim je slijedilo predavanje dr. sc. Roberta Kopala, prof. v.š. prodekana za razvoj i istraživanje na Visokom učilištu Algebra pod nazivom Primjena SNA (social network analysis) u HR-u i Social Physics: the next big data frontier.

Po završetku, kao gostujući predavač, članovima Vijeća obratio se Branimir Dropuljić iz tvrtke IN2 Data. Prisutnima je održao predavanje na temu Call-centri: Automatizirano prepoznavanje emocija iz glasa & New technology for voice quality analysis during public speaking.