Online radionica „Kako digitalne tehnologije mijenjaju financijsku industriju“

Image for Online radionica „Kako digitalne tehnologije mijenjaju financijsku industriju“
Naslovnica

Online radionica „Kako digitalne tehnologije mijenjaju financijsku industriju“

Online radionica „Kako digitalne tehnologije mijenjaju financijsku industriju“ 9.6.2021, od 14 do 17 sati

Algebrina MBA radionica namijenjena je prvenstveno članovima uprava i višem managementu iz financijske industrije. Riječ je ovdje primarno o bankarstvu, ali i o drugim pridruženim industrijama i poslovnim područjima poput financija, kontrolinga, pravnih poslova, leasinga…a teme o kojima ćemo govoriti usredotočene su na to kako digitalne tehnologije mijenjaju financijsku industriju. Želimo da sudionici radionice nastave tragati za novim znanjima s ovog i srodnih područja, pokrećući tako i digitalne promjene u svojim sredinama.

Struktura radionice i predavači

Radionicu vodi Ivan Maglić, predavač na Algebrinim MBA programima, čija područja interesa obuhvaćaju konzalting, digitalnu transformaciju, istraživanja, analize trendova, strategije…sve ono što podrazumijevamo pod horizontalnim ICT pristupom, ali s primjenom u raznim industrijskim vertikalama. Neumoran je zagovornik pozitivnih promjena kojima digitalne tehnologije unaprijeđuju poslovno okruženje.

U uvodu radionice upoznaje nas s digitalnom transformacijom poslovanja i njenom važnošću u daljnjem razvoju svake organizacije. Dodatno, o trendovima i konkretnim primjerima s naglaskom na situaciju u financijskoj industriji, te o tehnologijama koje najčešće dovode do poremećaja i promjene dosadašnjeg poslovnog modela (AI, VR/AR, Blockchain, Data Analytics,….).

Disrupcija financijske industrije – trendovi

Božidar Pavlović – Strastveni znalac i entuzijast za sve vezano uz Fintech. Informatičar u financijskom okruženju, stručnjak za kompleksna pitanja plaćanja, bivši izvršni direktor, ali i strastveni – “knjiški moljac”.

Govori o tome što se to zapravo događa u financijskoj industriji zadnjih par godina i kako su financijske institucije prilagođavaju promjenama. O tome u čemu su banke i kartičarske kuće pogriješile i u čemu zakasnile, kako su neke uspjele nadoknaditi kašnjenje i što rade uspješno, te kako surađuju sa startup projektima.

Blockchain

Vedran Brničević – Matematičar po obrazovanju, s dugogodišnjim iskustvom poduzetnika i investitora. Strastveni promicatelj novih tehnologija, istinski blockchain autoritet i jedan od pionira ove tehnologije na domaćem tržištu. Usmjeren na potencijal transformacija koje donosi digitalno poslovanje, strateški fokusiran i orijentiran na korisnika.

Upoznaje nas sa načinima primjene blockchaina u financijskoj industriji, propituje da li, što i kako banke i financijski konzorciji rade po pitanju blockchain tehnologija. Dotiče se i vrlo zanimljivog pitanja spojnica blockchaina s nekim drugim industrijama, ali i s neočekivanim područjima poput umjetnosti.

Fintech

Milan Horvat – Istinski financijski inovator i znalac, neumoran zagovaratelj primjene novih tehnologija u finacijskoj industriji. Jedan od prvih promicatelja kriptovaluta.

Na radionici daje nov, čak i neočekivan uvid u industriju koja se suočava s nevjerovatno brzim napretkom tehnologije i svakodnevnom transformacijom svojih osnovnih počela. Razumijevanje osnova novih pravila financijskog poslovanja, s posebnim naglaskom na ulogu startup projekata na fintech – kolika su ulaganja u startupove, koji su startup projekti posebno zanimljivi i privlače investitore, te kako reagiraju banke i koji nas novi disruptivni trendovi očekuju…