Image for Meet the jury: Igor Cerinski
Naslovnica

Meet the jury: Igor Cerinski

 

Upoznajte Igora Cerinskog, Senior Project Managera u Hrvatskom Telekomu. Igor najbolje zna s čime će se sve susresti finalisti finalnog natjecanja za e-Leadership MBA stipendiju jer se prošle godine i sam okušao u natjecanju i osvojio djelomičnu stipendiju. Igor je svakodnevno povezan s implementacijom projekata pametnih gradova i pametnih domova. Case study u čijem rješavanju će se okušati timovi na finalu stipendijskog natječaja bit će upravo poslovan slučaj Hrvatskog Telekoma na temu Living with IoT in Smart Cities.

 

Igor Cerinski, Hrvatski Telekom

1. Zašto ste se ove godine pridružili selekciji najboljih kandidata za e-Leadership MBA stipendiju, te što općenito očekujete od ovog stipendijskog natječaja?

Prihvatio sam priliku sudjelovati u selekciji najboljih kandidata za e-Leadership MBA stipendiju jer zaista želim pomoći timovima u pripremi kvalitetnih projektnih ideja i poslovnih prezentacija na temu Living with IoT in Smart Cities, želim upoznati sve kandidate te očekujem od najboljih pravi partnerski odnos tijekom studija, kao i poslovne rezultate tijekom i nakon realizacije projekata – koji će se bez sumnje dogoditi?

2. Što ćete pratiti ili posebno vrjednovati kod kandidata? Koje karakteristike smatrate najvrjednijima u poslovanju, pa onda i u ovakvom natjecanju?

Kao voditelj projekta Smart Cities u HT-u te kao trenutni polaznik eLeadership MBA programa, pratit ću mjesta za poboljšanje kod kandidata a vrednovati pozitivan stav, umijeće u rješavanju problema te inovativnost usmjerenu ka izvedivim poslovnim izazovima. Cijenit i bazirat ću ocjene na ustrajnosti kandidata, fokusiranosti, razumijevanju poslovanja te prihvaćanje veće slike, sve kroz funkcioniranje u timu kao simulaciji realnog okruženja.

3. Zašto vjerujete da su prijava na natječaj, a za mnoge i ulazak u finale, bile dobra odluka za kandidate?

Ulazak u finale je svakako dobra strana prijave na kojoj valja čestitati a siguran sam da niti jedna kandidat neće zažaliti sudjelovanje već prilikom prvog susreta s budućim kolegama, voditeljima programa te atmosferom koja je poticajna, usmjerena na razvoj i vodi ka ostvarenja željenog rezultata temeljenog na znanju i iskustvu.

4. Prema vašem mišljenju, koju vrijednost MBA program e-leadershipa donosi kandidatima koji ga odluče upisati?

18.000 eura.

Šalim se. Biti okružen zaista odličnim kolegama, voditeljima programa te profesorima nema cijenu. Kontakti ostaju do kraja života a prave stvari kojima svi težimo događaju se stalno. Ima li ljepšeg osjećaja i načina za bolje utrošiti vrijeme?