Image for Meet the jury: Iva Lopac Butorac
Naslovnica

Meet the jury: Iva Lopac Butorac

 

Upoznajte Ivu Lopac Butorac. Ona je direktorica odjela ljudskih resursa za podršku poslovanju u Hrvatskom Telekomu, partneru ovogodišnjeg stipendijskog natječaja za MBA program, što znači da su kontinuirani fokus na razvoj vještina i znanja zaposlenika njezina glavna zadaća u Hrvatskom Telekomu. Kao stručnjakinja za ljudske resurse Iva će pri ocjenjivanju kandidata najviše pažnje posvećivati upravo profilima kandidata, njihovoj motivaciji, sposobnostima i spremnosti na timski rad, tražeću u kandidatima iskru budućih lidera, onih digitalnih naravno. U danima koji prethode samom finalu, postavili smo joj nekoliko pitanja o tome zašto je, kao članica žirija, rado podržala ovaj stipendijski natječaj, što očekuje od kandidata i kako će, kao stručnjakinja za ljudske resurse, vrjednovati njihove nastupe i predstavljanja. 

 

Iva Lopac Butorac, HT
Iva Lopac Butorac, HT

1. Zašto ste se ove godine pridružili selekciji najboljih kandidata za e-Leadership MBA stipendiju, te što općenito očekujete od ovog stipendijskog natječaja?

Iznimno smo ponosni da je HT partner Visokom učilištu Algebra i njegovom MBA programu u provođenju ovog programa. Stalo nam je da ovo vrhunsko razvojno iskustvo priuštimo onima koji pokažu najveće znanje, entuzijazam i želju za mijenjanjem nekih uobičajenih načina razmišljanja, te spremnost za neka nova vremena u upravljanju poslovanjem.

2. Što ćete pratiti ili posebno vrjednovati kod kandidata? Koje karakteristike smatrate najvrjednijima u poslovanju, pa onda i u ovakvom natjecanju?

Želja za učenjem, usmjerenost na rezultat ali i na primjenjivost rješenja, razumijevanje šireg konteksta, uvažavanje različitosti i doprinos timu.

 

3. Zašto vjerujete da su prijava na natječaj, a za mnoge i ulazak u finale, bile dobra odluka za kandidate?

Zato jer su time dokazali i sebi i drugima da žele dalje, da su spremni mijenjati svoje rutine i da prepoznaju kvalitetu.

 

4. Prema vašem mišljenju, koju vrijednost MBA program e-leadershipa donosi kandidatima koji ga odluče upisati?

Ovaj program će im otvoriti nove vidike, propitivati načine razmišljanja, nuditi konkretne projekte na kojima će moći primijeniti leadership znanja. Radit će s vrhunskim stručnjacima u atmosferi koja je otvorena i usmjerena budućnosti.