Image for Meet the jury: Vanda Resnik
Naslovnica

Meet the jury: Vanda Resnik

 

Ovogodišnja članica žirija stipendijskog natječaja e-Leadership MBA programa je i Vanda Resnik. Vanda je voditeljica ljudskih resursa i financija u tvrtki MojPosao, čiji je najpoznatiji proizvod svakako portal tog imena, a s kojim Algebra grupa često surađuje na raznim projektima. Kao članici žirija specijaliziranoj za ljudske resurse, koja osim toga izuzetno dobro poznaje i potrebe na tržištu rada, postavili smo joj nekoliko pitanja.

 

Vanda Resnik, MojPosao
Vanda Resnik, MojPosao

1. Zašto ste se ove godine pridružili selekciji najboljih kandidata za e-Leadership MBA stipendiju, te što općenito očekujete od ovog stipendijskog natječaja?

Iako su svi kandidati ovdje s ciljem da osvoje stipendiju, ne treba zaboraviti da je i sam proces sudjelovanja vrijedno iskustvo. Očekujem pozitivnu atmosferu, puno motiviranih kandidata i inovativna rješenja.

2. Što ćete pratiti ili posebno vrjednovati kod kandidata? Koje karakteristike smatrate najvrjednijima u poslovanju, pa onda i u ovakvom natjecanju?

Sposobnost donošenja odluka, preuzimanja odgovornosti, ali i pružanja nesebične podrške te razvoj članova tima samo su neke od važnih osobina poslovnih lidera. Osim navedenog, posebno ću vrednovati open-mindedness, eksperimentiranje i entuzijazam.

3. Zašto vjerujete da su prijava na natječaj, a za mnoge i ulazak u finale, bile dobra odluka za kandidate?

To je prilika koju treba iskoristiti. Obrazovanje nikada ne izlazi iz mode, a cjeloživotno obrazovanje ne podrazumijeva prikupljanje informacija već usvajanje znanja s ciljem rada na sebi.

4. Prema vašem mišljenju, koju vrijednost MBA program e-leadershipa donosi kandidatima koji ga odluče upisati?

Vrijednost MBA programa nije samo u usvajanju praktičnih znanja, već i u činjenici da kroz taj proces spoznajete sebe, svoje jake i slabe strane, svoj skriveni potencijal i vještinu da svoje prednosti iskoristite na pravi način. MBA je program koji vas uči kako biti „onaj koji čini razliku“. Lider kakvog danas želimo transformira društvo oko sebe, a kako bi to postigao, potreban je rad na sebi koji vodi ka osobnoj transformaciji. MBA pruža upravo to.