Održani eventi

Learning culture: Je li agilno novo stabilno?

Gdje: Algebra kampus, Gradišćanska 24 – Spark Event Space

Kada: Srijeda, 24. travnja 2024., od 9 do 12 sati

Proljetno HR Breakfast Club druženje, u organizaciji Poslodavac Partner i Algebra MBA Poslovne škole, bilo je posvećeno poticanju kulture učenja u poslovnom okruženju.

Razmjena znanja i brza primjena naučenog ključni su faktori koji značajno utječu na angažiranost zaposlenika, stoga smo istražili kako organizacije potiču ovu kulturu i usklađuju razvoj zaposlenika kroz inovativne pristupe poput agilnih metoda i personaliziranih putova učenja. Također smo detaljno analizirali kako napredne tehnologije mogu unaprijediti ovaj proces, čineći ga ugodnijim i efikasnijim nego ikad prije.

Services in the Age of Digital Transformation

Gdje: Algebra kampus, Gradišćanska 24 Zagreb

Kada: Četvrtak, 18. travnja 2024. od 18 do 20 sati

U eri kojom dominiraju tehnološki napredak i inicijative za digitalnu transformaciju, značaj usluga u oblikovanju organizacijskih strategija i pristupa upravljanju i dalje ostaje najvažniji. Iz ključnih tehnoloških i upravljačkih trendova za 2024., zajedno s uvidima iz koncepta industrije 5.0, vidljivo je usluge ponovno igraju središnju ulogu. Razumijevanje načina na koji se isprepliću upravljanje uslugama, upravljanje tvrtkama i njihovo strateško usmjerenje, ključno je za održavanje poslovnog uspjeha u ovom dinamičnom okruženju.

Masterclass je vodila naša MBA profesorica Suzanne van Hove, pruživši nam vrijedne uvide i strategije za uspješno snalaženje u složenosti modernih poslovnih ekosustava.

Gdje: Algebra kampus, Gradišćanska 24, Zagreb

Kada: Srijeda, 27. ožujka 2024., od 18 do 20 sati

Grupa entuzijastičnih volontera (Jelena Jelušić, Filip Šišić i Marko Velić) organizira Engineering Management Meetupe, uz podršku Algebre kao glavnog partnera projekta i drugih sponzora, sa željom da postanu centralno mjesto inženjerske zajednice i okupe sve one koje zanimaju dobre prakse vođenja inženjerskih timova. Sedmi po redu meetup bio je posvećenoj vrućoj temi “Sukob odgovornosti Engineering Managera, Tech Leada i Product Managera” te vještinom upravljanja konfliktima.

Meetupi su namijenjeni svima koji su na poziciji (ili žele postati): Senior Software Engineer, Tech Lead, Team Lead, Engineering Manager, Director, VP, CTO.

Gdje: Algebra kampus, Gradišćanska 24 – Spark Event Space

Kada: Utorak, 13. veljače 2024., od 9:00 do 12:30 sati

U vremenu globalnih rizika poput umjetne inteligencije, lažnih vijesti i kibernetičke sigurnosti, kao ključni faktori za upravljanje tim rizicima nametnuli su se dizanje javne svijesti i obrazovanje. Prepoznajući tu potrebu, Algebra MBA Poslovna škola organizirala je događanje koje je okupilo stručnjake iz područja digitalnih tehnologija, medija i strukturiranih analitičkih tehnika.

Raspravili smo posljedice, probleme i prilike koje nosi utjecaj AI na društvo i ekonomiju, uključujući nezaobilazne teme kao što su globalne dezinformacije, ekonomska nejednakost, kibernetički kriminal te pristranost, diskriminacija i odlučivanje vlada i korporacija.

Gdje: Algebra kampus, Gradišćanska 24 – Spark event space

Kada: Srijeda, 31. siječnja 2024., od 17:30 do 20 sati

Product manageri često napreduju iz specijaliziranih radnih uloga u pozicije na kojima vode i oblikuju cjelokupne strategije proizvoda. Takav korak naprijed, iako koristan, može biti i mukotrpan bez prave podrške, mentorstva ili primjera, osobito kada tradicionalni izvori poput knjiga i članaka nisu dovoljni. Prepoznajući potrebu za suradničkim i interaktivnim okruženjem za razmjenu znanja, pokrenuta je zajednica Productopia. Posvećeni su razvijanju poslovne mreže gdje stručnjaci za upravljanje proizvodima mogu razmjenjivati znanje i najbolje prakse bitne za uspješno vođenje proizvoda.

Prvi susret Productopie, u suradnji s Algebrom, omogućio nam je detaljan uvid u iznimno važnu temu Product Discovery, kao i niz ostalih povezanih tema: User-Centric Innovation, Cross-Functional Collaboration, Rapid Prototyping and MVP, Quantitative vs. Qualitative Data, Failure Strategy.

Odiseja jednakosti, raznolikosti i inkluzivnosti

Gdje: Algebra kampus, Gradišćanska 24 – Spark event space

Kada: Srijeda, 8. studenog 2023., od 9 do 12 sati

Poslodavac Partner i Algebra MBA Poslovna škola pripremili su još jednu ključnu temu za HR Breakfast Club druženje, pod nazivom „Odiseja jednakosti, raznolikosti i inkluzivnosti: Udovoljiti zahtjevima tržišta rada danas… i sutra“

Keynote predavačica ove inspirativne i otvorene rasprave bila je Vera Čubranić Bocak, osnivačica i direktorica društva Upskill Lab koji se bavi uslugama poslovnog savjetovanja, primarno kao interim HR u kreiranju i provođenju People & Culture strategije, mentoriranja i coachinga mladih budućih HR Managera te upravljanju procesom reorganizacije i restrukturiranja.

Unutar programa održalo se još jedno keynote predavanje i to pod nazivom Doživljaj pravednosti i jednakosti u organizacijskom kontekstu: između propisa, humanizma i tržišta. Kroz tu dinamičnu temu vodio nas je Damir Ljubotina, redoviti profesor na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i voditelj Centra za primijenjenu psihologiju.

Pravnici i AI – gubi li profesija svoju poziciju i kako ju zadržati?

Drugo po redu pravno-poslovno druženje pod nazivom Legal Means Business Breakfast, okupilo je pravne, marketinške i HR stručnjake na radnom doručku na kojem smo razgovarali o budućnosti pravne struke. Fokusirali smo se na istraživanje ChatGPT fenomena, prepoznajući njegovu značajnost u pravnim krugovima. AI je buzzword godine, prompt engineering vještina bez koje više ne možemo, a analize GDPR i IP rizika svakodnevne aktivnosti…

Kao i uvijek, bili smo konkretni, provokativni i inspirativni.