Pridružite nam se na Engineering Management Meetupu #8

Za inženjere najčešće postoje dva glavna karijerna puta: jedan je posvetiti se tehnologiji i usavršavati se u tehničkoj ekspertizi (individual contributor), a drugi je usmjeriti se na ljude i posvetiti se njihovu vođenju (engineering manager).

Nažalost, i dalje u praksi često vidimo da inženjeri dolaze na voditeljske uloge bez odgovarajuće edukacije, podrške mentora ili kvalitetnih uzora. Iako danas postoje brojne knjige i drugi izvori znanja, mi vjerujemo da je jako važno graditi i lokalnu zajednicu Engineering Managera u svrhu dijeljenja znanja i najboljih praksi među kolegama.

Grupa entuzijastičnih volontera (Jelena Jelušić, Filip Šišić i Marko Velić) organizira ove meetupe, uz podršku Algebre kao glavnog partnera projekta i drugih sponzora, sa željom da postanu centralno mjesto inženjerske zajednice i okupe sve one koje zanimaju dobre prakse vođenja inženjerskih timova.

Meetup je namijenjen svima koji su na poziciji (ili žele postati): Senior Software Engineer, Tech Lead, Team Lead, Engineering Manager, Director, VP, CTO!

Osmi po redu meetup održat će se 17. lipnja u 18 sati u prostoru Algebrinog kampusa, a bavit ćemo se aktualnom temom „Stres i stalne promjene – kako pomoći sebi i svom timu“. Iako je mnogima stres na poslu svakodnevnica, često ne znamo prepoznati simptome burnouta na radnom mjestu, niti kako pomoći sebi i drugima. Zato nam ovaj put na meetup dolaze iskusni stručnjaci koji će nas naučiti kako uspješno plivati u stresnim poslovnim vodama.

Osim toga, donosimo vam i sljedeće zanimljivosti:

  • AMA format (Ask me anything) – niti jedno pitanje o Engineering Managementu i uspješnom vođenju inženjerskih timova neće ostati neodgovoreno.
  • Fireside chat – pričat ćemo o programerskim navikama, željama i potrebama iz #WeAreDevelopers zajednice.

Pridružite se Engineering Management grupi od gotovo 700 članova, pogledajte snimke prethodnih meetupa i pratite sve novosti organizatora!

Program

Vrijeme Sadržaj
17:30 – 18:00 Registracija
18:00 – 20:00 Fireside Chat: “WeAreDevelopers Community i navike programera u Europi”

  • Adnan Pavlović, Regional Director, WeAreDevelopers
  • Jelena Jelušić, HR & Employer Branding Consultant, INSPO

Panel diskusija: “Stres i stalne promjene – kako pomoći sebi i svom timu

Panelisti:

  • Doc.dr.sc. Tanja Jurin, klinička psihologinja, Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Psiholoski centar Nit
  • Damjan Čuljak, Director of Engineering, ReversingLabs
  • Bruno Prebeg, Engineering Manager, VuMedi

Moderator: Filip Šišić, Engineering Manager, Google

Ask me anything (AMA session)

  • Marko Velić, Engineering Manager, Google

Wrap Up & Zatvaranje

20:00 Networking

Prijave su zatvorene

Zoran Đorđević
Direktor Algebra MBA Poslovne škole
zoran.dordevic@algebra.hr

Arsen Šolić
Voditelj e-Leadership MBA studija
098 9512 952
arsen.solic@algebra.hr

Ivan Bucić
Koordinator e-Leadership MBA poslovnog područja
091 23 14 111
ivan.bucic@algebra.hr