U današnjem dinamičnom okruženju, kontinuirano usavršavanje i stjecanje novih vještina ključni su faktori za postizanje uspjeha u karijeri.

Krajem 2022. godine odlučio sam potražiti edukaciju uz koju ću dodatno izbrusiti svoje vještine, ali i naučiti nove. Tradicionalni MBA programi pružaju neko sveobuhvatno znanje, ali imaju taj izazov organizacije vremena i rasporeda, a meni to nekako sad, u ovom trenutku, nije bilo izvedivo. Krenuvši zato u detaljno istraživanje i konzultiranje s kolegama pronašao sam intenzivan, a opet mojim obavezama prilagodljiv program – Mini MBA na Algebri.

Mini MBA Leadership 4.0 pokriva širok spektar tema koje su relevantne za suvremeno poslovanje. Ja, kao polaznik, dobio sam uvid u različita područja; od upravljanja ljudskim resursima, financija, marketinga, sve do strateškog planiranja i digitalnog poslovanja. Kroz interaktivna predavanja, studije slučaja i grupne projekte prolazili smo temu za temom.

Zahvaljujući predavačima koji iza sebe imaju bogato iskustvo i uspješne projekte, imali smo priliku naučiti kako uspješno voditi projekt, ali i kako iskoristiti sve prednost dubokog razumijevanja suvremenih poslovnih izazova. Od modula bih izdvojio ” Neuroscience for Leadership” koji je vodila Aleksandra Veselinović,  te ” Personal Approach Leadership” pod vodstvom Mirne Radošević. Aleksandra i Mirna su nam na potpuno drugačiji način, kroz vrlo zanimljive vježbe, pokazale drugu stranu tema za koje sam mislio da su mi već itekako poznate. Izazvale su nas i inspirirale da na nov način primijenimo koncepte koje smo već poznavali iz stvarnih poslovnih situacija. Kroz studije, simulacije i stvarne projekte, bili smo potaknuti na kritičko razmišljanje, analizu problema i donošenje odluka.

U cijelom tom procesu aktivno slušanje i organizacija bili su  ključni. Ono što je najvažnije, povezao sam se s drugim polaznicima – profesionalcima iz različitih industrija i sektora. Bilo je jako zanimljivo vidjeti kako drugi polaznici interpretiraju poslovne scenarije iz potpuno drugačijih prespektiva svojih kompanija i industrija.

Na kraju, moram istaknuti da je ovaj program izvanredna prilika koju svakako treba iskoristiti. Pozvao bih sve koji žele unaprijediti svoju karijeru, proširiti svoja poslovna ( i ne samo poslovna…) znanja i vještine da upišu ovaj program. Njegove prednosti idu daleko izvan granica akademskog svijeta i to kroz nesebično dijeljenje alata, znanja i iskustava koja će vam sigurno olakšati ostvarivanje vaših poslovnih ciljeva.

Zoran Đorđević
Direktor Algebra MBA Poslovne škole
zoran.dordevic@algebra.hr

Arsen Šolić
Voditelj e-Leadership MBA studija
098 9512 952
arsen.solic@algebra.hr

Ivan Bucić
Koordinator e-Leadership MBA poslovnog područja
091 23 14 111
ivan.bucic@algebra.hr