Presales Manager at Amplexor Life Sciences (ArisGlobal)

Zadnjih sam nekoliko godina u potrazi za tečajevima koji će proširiti moja znanja i dodatno me upoznati s tehnologijama koje danas dominiraju IT i poslovnim svijetom. Naravno, moguće je uložiti dodatni trud i samostalno istraživati i educirati se, ali s godinama, slobodnog je vremena sve manje. I ipak je puno drugačije kada vam određena znanje približe stručnjaci koji imaju značajna iskustva iz područja o kojima predaju. „Veliki“ MBA je sigurno odlična opcija, ali Mini MBA mi je trenutno ipak prihvatljiviji – prvenstveno jer je organizacija slobodnog vremena tu manje izazovna.

Lijepo me iznenadio novi Algebrin kampus! I količina mladih ljudi željnih znanja, pogotovo onih iz inozemstva. Naš je program počeo u trećem mjesecu 2023., vrlo uzbudljivim predavanjem Ivana Maglića o 4. industrijskoj revoluciji. Imao sam sreću da sam bio u grupi sa super zanimljivim kolegama iz različitih industrija koje vjerojatno inače ne bi imao prilike upoznati. Ovakav Mini MBA program sigurno je obogatio moja networking iskustva i pružio mi mogućnost da se povremeno odmaknem od „dnevne operative“.

Slijedilo je devet modula i svaki je bio zbog nečega izvrstan, a meni su najzanimljiviji bili:

Napredna i prediktivna analitika

  • Mirko Talajić sjajno je i tečno vodio ovaj modul, uz praktične vježbe cloud alatima koji se koriste na tržištu.

Digitalna transformacija poslovanja

  • Suvereno vođeno predavanje Senada Kulenovića, puno primjera i njegovih iskustava vezanih uz savjetovanje lokalnih i stranih kompanija u procesu digitalne transformacije.

Organizacija predavanja bila je sjajna, a moguće ih je pratiti i online. No, svakako bih preporučio dolazak u učionicu radi potpunog efekta i doživljaja.

Predavačima je, što je i razumljivo, 8 sati po modulu ponekad nedovoljno za podijeliti sva svoja znanja i iskustva pa su predavanja bila vrlo dinamična. Svejedno, predavači su uvijek bili spremni odgovoriti na pitanja i u pauzama ih prodiskutirati s nama.

Ostalo nam je sad još „samo“ sva stečena znanja primijeniti u praksi. Siguran sam da ovako svestrani program može polaznike inspirirati na unapređivanje poslovnih procesa u kompanijama u kojima rade. Ili ih potaknuti na preusmjeravanje svoje poslovne karijere, u slučaju da razmišljaju o promjeni.

Poslovanje i poslovni procesi čine mi se sada, nakon što sam odslušao Mini MBA 4IR, još dinamičniji i izazovniji! No, sigurno je da nam baš ovakvi obrazovni programi pomažu da se u poslovnoj svakodnevnici još bolje snalazimo. I zato – bravo, Algebra!

Zoran Đorđević
Direktor Algebra MBA Poslovne škole
zoran.dordevic@algebra.hr

Arsen Šolić
Voditelj e-Leadership MBA studija
098 9512 952
arsen.solic@algebra.hr

Ivan Bucić
Koordinator e-Leadership MBA poslovnog područja
091 23 14 111
ivan.bucic@algebra.hr