Image for Naši projekti
O Algebri

Naši projekti

Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja

Saznaj više

IT obrazovanje za sigurnije sutra

Pučko otvoreno učilište Algebra u okviru natječaja “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti“ iz programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020 provodi projekt pod nazivom „IT obrazovanje za sigurnije sutra“ u trajanju od 25.01.2018. do 25.1.2021. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Saznaj više

Internacionalizacija visokog obrazovanja

Visoko učilište Algebra ostvarilo je bespovratna sredstva za provođenje projekta pod nazivom „ALGEBRA (TIIT) – Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra na engleskom jeziku”

Saznaj više

Potpisan projekt „Provedba HKO u stručnim studijima računarstva“

U petak, 22.03.2019, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora za Poziv "Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja" iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Saznaj više

Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva

Projektom se želi urediti sustav djelomičnih kvalifikacija u području računarstva i informacijskih tehnologija u obrazovanju odraslih, oslanjajući se direktno na osnovna načela Zakona o hrvatskom kvalifikacijom okviru (NN 22/13) te metodologiju Pravilnika o Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (NN 62/14) i Zakona te pravilnika u obrazovanju odraslih. Izradit će se 1 standard zanimanja, 7 standarda djelomičnih kvalifikacija i 7 programa za obrazovanje odraslih u području računarstva i informacijskih tehnologija.

Saznaj više

Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje (E-Mobil)

Program dodjele  bespovratnih sredstava (Grant shema) "Unaprjeđenje  održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba", "Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje (E-Mobil)"

Saznaj više

Digitalna fotografija u promociji i očuvanju kulturnog nasljeđa

Grundtvig je jedan od potprograma  Programa za cjeloživotno učenje namijenjen obrazovanju odraslih, stjecanju  znanja i vještina pomoću kojih se lakše suočiti s raznim organizacijskim i  poslovnim izazovima te poboljšanju opće kvalitete života. Sudjelovanje u  Grundtvigu pruža priliku za neprestanim učenjem i usavršavanjem.

Saznaj više

Nacionalna dostupnost modernih programa obrazovanja u području poduzetništva, turizma, prodaje i marketinga oslonjenih na poslovne vještine i informacijsku tehnologiju kao osnove za veću konkurentnost

National availability of modern training programs in the fields of enterpreneurship, tourism, sales and marketing integrating business skills and information technology as a basis for improved competitiveness

Saznaj više

Naviguide

Radionice  o metodana  grupnog  savjetovanja u profesionalnom usmjeravanju Projekt NAVIGUIDE provodi se  u okviru programa Leonardo da Vinci i ima za cilj prijenos baze „metoda grupnog savjetovanja u profesionalnom  usmjeravanja“ kao dio europskog sustava profesionalnog  usmjeravanja. U Projektu sudjeluje šest  zemalja – Austrija kao nositelj Projekta, Irska, Francuska, Poljska; Turska i  Hrvatska.

Saznaj više

Izgradnja kapaciteta lokalnih ustanova za obrazovanje odraslih u provedbi obrazovanja za programere mobilnih aplikacija

U sklopu programa IPA IV Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih sklopljen je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Unaprjeđenje lokalnih kapaciteta za obrazovanje vrhunskih programera mobilnih aplikacija (BE WORLD-CLASS), čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Algebra.

Saznaj više

Razvoj elemenata kvalifikacija, programa i kurikuluma u dijelu računalne kompetencije u osnovnoškolskom obrazovanju

Tijekom projekta koji je trajao 18 mjeseci razvijen je međupredmetni IKT kurikul, interaktivni digitalni nastavni materijali za osam obuhvaćenih predmeta i priručnik o provedbi kurikula u nastavi te održana edukacija za učitelje predmetne nastave.

Saznaj više

Održana završna konferencija u sklopu projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva“

Održana završna konferencija u sklopu projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva“

Saznaj više

Konkurentno hrvatsko visoko obrazovanje za bolju zapošljivost

Opći ciljevi projekta je razvojem novih standarda kvalifikacija i studijskih programa u području fizike i informacijsko- komunikacijske tehnologije dati doprinos provedbi Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) i reformi visokog obrazovanja u Hrvatskoj, a kako bi se potakao razvoj novih poslova i omogućila fleksibilnost radne snage.

Saznaj više

Menadžeri lokalnog razvoja

Opći cilj projekta je doprinijeti većoj zapošljivosti i zapošljavanju dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba u Virovitičko-podravskoj, Požeško- slavonskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji na način da im se omogući uključivanje u lokalni razvoj.

Saznaj više

Informatičko opismenjavanje slijepih i slabovidnih osoba

Opći cilj projekta je doprinijeti konkurentnosti slijepih i slabovidnih osoba na tržištu rada

Saznaj više

Znanje i kompetencije, prilika za osobe s invaliditetom

Opći cilj projekta je poboljšanje kvalitete života, zapošljavanja i društvene uključenosti osoba s invaliditetom kroz njihovo informatičko obrazovanje i edu- kaciju za proaktivno traženje posla.

Saznaj više

Znanjem do posla

Opći cilj projekta je bilo povećati zapošljivost, socijalnu uključenost i kvalitetu života za mlade nezapos- lenih osobe i osobe s posebnim potrebama iz Zadarske županije kroz njihovo obrazovanje.

Saznaj više

Modernisation of Higher Education Institutions through enhancement of Human Resources Management function

Saznaj više

Internacionalizacija diplomskih studija Visokog učilišta Algebra

Saznaj više

Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području zelenih zanimanja

Saznaj više

Provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području multimedije

Saznaj više

Erasmus+ projekt „Inovativni program za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u području bioekonomije zasnovane na šumama (VET4BioECONOMY)“.

Početnim sastankom 5.10.2018., u prostoru Hrvatskog šumarskog društva, započeo je međunarodni Erasmus+ projekt „Inovativni program za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u području bioekonomije zasnovane na šumama VET4BioECONOMY“. U projektu sudjeluje 16 partnera iz Austrije, Hrvatske i Slovenije.

Saznaj više

(2012 – 2013 ) izrada i uspostava e-learning infrastrukture i sadržaja za državnu upravu (zajednički projekt sa IBM) (financirala Europska unija)

Saznaj više

( 2010 – 2011 ) izrada baze metoda za profesionalno karijerno usmjeravanje kroz međunarodni projekt financiran iz Lifelong Learning programa – Leonardo da Vinci / Transfer of Innovation

Saznaj više

( 2018 – 2020 ) e-Leadership Trainer Accelerator (eLeed Speed)

e-Leadership Trainer Accelerator (eLeed Speed) je Erasmus+ K203 projekt financiran sredstvima EU, nositelja New Bulgarian University (Bugarska), u kojem je Visoko učilište Algebra jedan od partnera. Cilj ovog projekta je stvaranje akceleratora za nastavnike i instruktore putem kojeg će se širiti inovativne obrazovne prakse na području e-Leadershipa.

Saznaj više

Unaprjeđenje konkurentnosti Algebre d.o.o. kroz informatizaciju

Algebra je ostvarila financiranje EU projekta „Unaprjeđenje konkurentnosti Algebre d.o.o. kroz informatizaciju“ koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Saznaj više

Unapređenje poslovnih web stranica Algebra d.o.o.

Saznaj više

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.