fbpx
Image for Digitalna akademija poziva djecu osnovnoškolske dobi na besplatne radionice digitalnih vještina, uključujući kodiranje i robotiku
Naslovnica

Digitalna akademija poziva djecu osnovnoškolske dobi na besplatne radionice digitalnih vještina, uključujući kodiranje i robotiku

Algebrina Digitalna akademija održat će dan besplatnih radionica digitalnih vještina u Zagrebu, u subotu, 22. rujna, a djeci će biti ponuđene radionice s područja robotike, kodiranja i kreativne primjene Minecrafta. Radionice su namijenjene djeci od 1. do 8. razreda osnovne škole te predstavljaju najavu novog ciklusa Digitalne akademije u ovoj školskoj godini.

 

Algebrina Digitalna akademija održat će 22. rujna u Zagrebu niz besplatnih radionica za djecu osnovnoškolske dobi – od 1. do 8. razreda, s fokusom na digitalne vještine poput kreativne izgradnje svjetova u Minecraftu, kodiranja i robotike. Djeca će imati priliku upoznati se s brojnim novim uređajima, poput robota Qbot, Heksabot i Ozobot, koje će programirati korištenjem specifičnih i za njihovu dob prilagođenih alata.

Prijave za besplatne radionice koje će se održati u sklopu Otvorenog dana Digitalne akademije besplatne su, no preporuka je da roditelji svoju djecu prijave što prije putem poveznice: https://www.algebra.hr/junior/kampanje/otvoreni-dan-digitalne-akademije-u-zagrebu/.

Za vrijeme dok će djeca sudjelovati na odabranim radionicama, roditelji će također imati priliku za edukaciju: naučit će kako najbolje zaštititi svoju djecu na internetu te ih podučiti vještinama sigurnog ponašanja online.

Više tisuća djece osnovnoškolskog uzrasta tijekom protekle dvije godine sudjelovalo je u Digitalnoj akademiji, programu digitalnog obrazovanja prilagođenom njihovoj dobi – učili su rješavati probleme korištenjem kreativnih alata, kodirati i programirati, savladavali su osnove robotike, usvajali vještine zajedničkog rada na projektima i sigurnog korištenja tehnologije i interneta. Originalni, autorski program Digitalne akademije, Algebra od predstojeće školske godine širi u još veći broj gradova – njih 29 – i na gotovo stotinu lokacija širom Hrvatske.

Program Digitalne akademije značajno je osvježen za novu školsku godinu – na 8 povezanih stupnjeva prilagođenih uzrastu, djeca koriste računala za kreativno izražavanje, savladavaju osnove robotike, svladavaju vještine poput programiranja kroz igru, uče kako koristiti 3D printere, kreirati virtualne stvarnosti, a rade i na zajedničkim projektima i prezentacijama pa se tako uče i vještinama timskog rada. Naglasak tijekom edukacije stavljen je i na sigurno korištenje računala te ponašanje na internetu.

Od nove školske godine program je dostupan u Zagrebu (uključujući Sesvete), Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Varaždinu, Koprivnici, Bjelovaru, Šibeniku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru, Slavonskom Brodu, Puli, Pazinu, Karlovcu, Zaprešiću, Dugom Selu, Krapini, Omišu, Dubrovniku, Sv. Ivanu Zelini, Križevcima, Pazinu, Sinju, Braču, Solinu, Gornjoj Stubici i Novoj Gradiški.

Fokus Digitalne akademije na kreativnom je i inovativnom obrazovanju te rješavanju problema korištenjem tehnologije, ali za sve male "digitalce", ne samo buduće programere ili robotičare.

Na Digitalnoj akademiji djeca stječu znanja koja im nisu dostupna kroz redovno obrazovanje, no čak i u situacijama kada već posjeduju određenu razinu digitalne pismenosti – jer samostalno već dobro koriste uređaje poput mobilnih telefona, tableta i računala – na Digitalnoj akademiji otkrivaju posve novi svijet, učeći o temama koje dotad nisu susretala i pretvarajući se iz konzumenata sadržaja u kreatore.

Budući da nastava u novom ciklusu Digitalne akademije počinje krajem rujna, Otvoreni dan ujedno je i najava posljednje prilike za upis u ovaj hvaljeni cjelogodišnji izvanškolski program digitalnog obrazovanja. Više informacija o Digitalnoj akademiji može se pronaći na https://www.algebra.hr/junior/kampanje/digitalna-akademija/.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.