Od 18. do 22. ožujka 2024. Sveučilište Algebra bilo je domaćin dugo iščekivanog International Weeka, niza događanja organiziranih s ciljem poticanja međuinstitucijske suradnje i kulturne razmjene unutar EU-a i šire. U nastavku donosimo pregled programa 8. International Weeka na Sveučilištu Algebra.

Welcome 2 Algebra Monday

Tjedan je započeo uvodnim danom pod nazivom Welcome 2 Algebra Monday za vrijeme kojeg su djelatnici Ureda za međunarodnu suradnju poželjeli dobrodošlicu na Sveučilište Algebra predstavnicima stranih partnerskih institucija. Uslijedili su predstavljanje organizacijske strukture sveučilišta, kao i sveučilišnih programa te obilazak kampusa.

Zajedničko događanje Sveučilišta Algebra & EURASHE-a: Fleksibilno osiguravanje kvalitete poticajno za transnacionalnu međuinstitucijsku suradnju

U utorak je uslijedio susret šire zajednice praktičara u području osiguravanja kvalitete na temu Fleksibilno osiguravanje kvalitete poticajno za transnacionalnu međuinstitucijsku suradnju. Fokus događanja bila je fleksibilnost u kontekstu transnacionalnog priznavanja razdoblja studiranja u inozemstvu i prekograničnog osiguravanja kvalitete koji podržavaju mobilnost u velikom opsegu.

International Experience Wednesday

Sredinom tjedna predstavnici stranih partnerskih institucija okupili su se na radionici usredotočenoj na temu mobilnosti i fleksibilnosti u priznavanju ishoda učenja. Ova interaktivna sesija pružila je priliku za raspravu o dobrim praksama i pronalaženju rješenja u za svakodnevne izazove s kojima se susreću stručnjaci koji rade u području međunarodne studentske mobilnosti.

Explore Croatia Thursday

Četvrtak je bio rezerviran za istraživanje Hrvatske kao destinacije pa su predstavnici partnerskih institucija uživali su u bogatom kulturnom program tijekom Festivala svjetla u Zagrebu te izleta u najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj, Nacionalni park Plitvička jezera.

International Friday

Vrhunac International Weeka obilježio je kraj tjedna s nizom panel rasprava i sajamskih aktivnosti. Dan je započeo studentskim panelom pod nazivom How to Benefit from International Experience na kojem su studenti podijelili svoja iskustva o provođenju dijela studija u inozemstvu iz prve ruke.

Uslijedio je panel s na kojem su predstavnici partnerskih visokih učilišta predstavili svoje programe, a studenti su imali priliku saznati više o uzbudljivim mogućnostima studiranja u inozemstvu koje im se nude za vrijeme studija na Algebri.

Kulminacija događaja bio je International Fair na kojem su partnerska sveučilišta postavila živopisne štandove s promotivnim materijalima na kojima su studenti mogli dobiti uvid u raznolike mogućnosti studentske mobilnosti. Tijekom sajma studenti su također imali priliku uspostaviti prvi kontakt s predstavnicima stranih partnerskih visokih učilišta.