Broj 1 sustav osiguranja kvalitete u Hrvatskoj

Kreiramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj već 25 godina

Međunarodna razmjena s više od 100 institucija

96% Algebrinih studenata po završetku studija zaposli se unutar 3 mjeseca

Kad ti uručimo zasluženu diplomu, bit ćeš specijalist u danas vrlo traženim područjima unutar programskog inženjerstva.

Među njima su: programiranje za Internet, razvoj aplikacija za mobilne uređaje, napredne tehnike programiranja uz korištenje nekoliko dominantnih tehnologija, implementacija projekata baziranih na Internetu stvari i računalnoj robotici te razvoj rješenja baziranih na poslovnoj inteligenciji.

Uz to ćeš se, među ostalim, upoznati s računalnom kriptografijom, e-poslovanjem i razvojem računalnih igara, ovisno o izbornim područjima koja izabereš.

Što ćeš naučiti na diplomskom studiju Primijenjenog računarstva na smjeru Programsko inženjerstvo

Na diplomskom studiju se nastavljaš usavršavati u području koje voliš. Prenijet ćemo ti napredna i aktualna znanja i vještine koje poslodavci danas traže. Da ti pokažemo o čemu se radi, naveli smo neke od njih:

Studijski program je osmišljen prema preporukama europske SOCRATES mreže i zadovoljava akreditacijske ASIIN preporuke u okviru programa koji su više primjenjivi, sa specijalizacijom u području računarstva.

Struktura nastavnog programa

Usavršit ćeš napredne vještine i složene koncepte programiranja u aktualnim programskim jezicima (Java, C#, Phyton), razvojnim alatima i korištenju objektno orijentiranog pristupa i najboljih praksi (engl. Design Patterns).

Razvit ćeš precizni, analitički pristup rješavanju problema koji su često neobični, dijelom nedefinirani i imaju oprečne zahtjeve. To će ti omogućiti da nakon studija lakše rješavaš složene probleme i izazove korisnika.
Naučit ćeš analizirati i prepoznavati uzorke, upoznati ćeš temeljne tehnike rudarenja podataka i poslovne inteligencije uz korištenje stohastičkih modela.
Naučit ćeš samostalno razviti IoT proizvod ili uslugu. Ući ćeš u svijet računale robotike, naučiti mnogo o izboru platforme, senzora i mikrokontrolera, konceptu usluga u oblaku (engl. Cloud services) i programiranju klijentskog rješenja baziranom na konceptu IoT.
Ovladat ćeš analizom i dizajnom softverskih rješenja, naučiti implementirati IT sustave bazirane na interoperabilnosti distribuiranih programmeskih rješenja te istražiti složene aspekte sigurnosti računalnih aplikacija i kriptozaštite podataka.

Usvojit ćeš potrebne karakteristike za samostalnu karijeru na najvišoj razini, kao što su odgovornost i profesionalni radni standardi.

Dodatna mogućnost za studij koji se u potpunosti izvodi na engleskom jeziku

Sveučilište Algebra u suradnji s Goldsmiths, University of London za ovaj studijski smjer studentima omogućuju stjecanje dodatne, britanske diplome.

Neki od poslova za koje te pripremamo:

Softverski inženjer

Ovisno o području zanimanja, radit ćeš s bazama podataka, mobilnim ili web aplikacijama ili ćeš implementirati poslovna rješenja i razvijati njihovu arhitekturu.

Projektant poslovnih sustava

Sudjeluj u izradi informacijskih sustava o kojima ovise tvrtke.

Izrada Internet aplikacija

Bilo da se traži specijalist za .NET, Javu ili Python, tvoje vještine će odgovarati opisu posla.

Razvoj računalnih igara

Programeri su traženi i u malim game studijima i u divovima industrije, poput Bethesde, Blizzarda ili Ubisofta.

Projektiranje baza podataka

Stručnjak za baze podataka je zadužen za sve faze razvoja. Projektiranje, izradu i programiranje.

Primjer kolegija

Zaštita ICT sustava

U okviru ovog modula, studenti stječu temeljne vještine potrebne za analizu unutarnjih i vanjskih sigurnosnih ugroza na mreži i za implementaciju sigurnosnih mehanizama u svrhu zaštite podataka. Naglasak je na savladavanju vještina procjene stanja ​​mrežne sigurnosti i kvalitetnom predlaganju sigurnosnih rješenja poput projektiranja sigurnosne politike, otklanjanja poteškoća i uvođenja digitalnih potpisa.

Dvojna diploma

Trajanje studija

4 semestra (2 godine)

Trajanje semestra

15 radnih tjedana
+ 4 ispitna tjedna

Ukupan broj ECTS bodova

120

Stručni naziv

mag. ing. comp.

Magistar inženjer računarstva / Magistra inženjerka računarstva (mag. ing. comp.) s naznakom završenog smjera.

Važni linkovi

Certifikati koje možete položiti tijekom studija

IT SMF
ITIL Foundation