Buddiji mogu pomoći stranim studentima da istraže Zagreb, daju savjete i otkriju trikove o studiranju na Algebri, ali ponajprije da se druže i sklope nova prijateljstva. Osoblje Odjela za međunarodnu suradnju redovito se sastaje s Buddyijima i povezuje ih s novim studentima te podržava njihove brojne aktivnosti i manifestacije.

Prijave za nove Algebra Buddyije otvaraju se na početku svakog semestra.

PREDNOSTI SUDJELOVANJA U Algebra Buddy ProgramU:

  • sudjeluj u organiziranim aktivnostima, radionicama, posjetima kompanijama i izletima za
  • organiziraj Algebra Buddy evente
  • sudjeluj u Algebra Buddy izazovu
  • poboljšaj konverzacijske vještine na engleskom jeziku
  • razvijaj interkulturalne vještine
  • osvoji Algebra Buddy nagradu
  • stekni službeni Certifikat o sudjelovanju u izdanju Sveučilišta Algebra i dodaj ga svom CV-u

UVJETI SUDJELOVANJA:

  • aktivno sudjeluj u Algebra Buddy Programu (najmanje 2 aktivnosti)
  • pripremi završni student testimonial o svom Buddy iskustvu, minimalno jedna stranica u Word dokumentu.

Naši eventi:

Algebrini Buddyji sudjelovali su u Algebrinoj međunarodnoj ljetnoj školi 2023

Dvoje najaktivnijih Algebra Buddyja u akademskoj godini 2022/2023 ovog ljeta dobili su Algebra Buddy nagradu – punu stipendiju za sudjelovanje na Algebrinoj međunarodnoj ljetnoj školi 2023. U programu je sudjelovalo troje Algebra Buddyja, gdje su pokazali svoju strast prema učenju na Algebri, ali i upoznavanju studenata iz cijelog svijeta.

International Cook-off 2023.

Kraj ljetnog semestra 2023. godine obilježili smo s Erasmus studentima i našim Algebra Buddyjima kroz International Cook-off. Studenti su pripremili raznoliku i ukusnu hranu te pića koja predstavljaju bogatstvo njihovih kultura te smo tako uživali u autentičnim jelima, pićima i grickalicama iz različitih zemalja.

Algebra organizira događaj Meet and Mingle za Erasmus+ studente i Algebrine Buddyje

Organizirali smo atraktivan event “Meet and Mingle” za naše dolazne Erasmus+ i Algebrine Buddy studente. Događaj je održan kako bi se studenti međusobno upoznali i izgradili nova prijateljstva. Algebra Buddyji i međunarodni studenti uživali su igrajući društvene igre, probili su led i stvorili zabavnu atmosferu. Smijeha i zabave nije nedostajalo, a mi se veselimo uzbudljivom semestru koji je pred nama.

Događaj Meet and Mingle bio je veliki uspjeh i istaknuo je važnost izgradnje snažne zajednice među studentima. Algebra je predana pružanju poticajnog i inkluzivnog okruženja svim našim studentima, a događaji poput ovih važan su korak prema postizanju tog cilja.

Meet & Mingle on campus

Početkom studenog, Algebrini Buddyji organizirali su neformalni Meet & Mingle event za strane studente na kampusu.

U opuštenoj atmosferi uz dobru glazbu i snackove, studenti su organizirali igranje društvenih igara poput Pictionaryja i Uno karata.

Ponosni smo na angažman Buddyja u osmišljavanju zabavnih aktivnosti za strane studente!

International Student Welcome Day

S veseljem smo ugostili nove strane studente, studente na razmjeni i Erasmus+ studente koji su stigli iz cijele Europe, ali i SAD-a, Republike Koreje i Indije.

Zagreb Sightseeing

Croatian Language and Culture workshop

Prva radionica hrvatskog jezika i kulture za strane studente i studente na razmjeni u okviru programa Erasmus+ održala se u početkom zimskog semestra 2019. Radionica je osmišljena tako da pomogne studentima svladati osnove hrvatskog jezika i pruži uvid u hrvatsku kulturu.

Halloween Pub Crawl

International Movie Night

Great International Christmas Cook-off

Uz pomoć Odjela za međunarodnu suradnju u prosincu 2019. Erasmus studenti organizirali su event na kojem su hrvatski studenti i buddyji mogli degustirati internacionalnu hranu.

Zagreb Museum Night

Buddy Meet & Mingle

Algebrini Buddyji započeli su zimski semestar 2023. u velikom stilu! Našem događaju Buddy Meet & Mingle prisustvovalo je 40 Buddyja, novih redovnih stranih studenata i Erasmus+ studenata koji su se odlično zabavljali kroz interaktivnu igru Binga i odgovaranje na pitanja za razbijanje leda, gdje su međusobno dijelili priče iz života, smijali se i povezali.

Ponosni smo što je događaj Buddy Meet and Mingle bio integriran u kolegij Croatian Language and Culture, spajajući znanje i zabavu u jedinstveno iskustvo učenja za naše strane studente.

Studirati u inozemstvu nije nimalo jednostavno, zar ne?

Želiš li pomoći novim stranim studentima da se osjećaju kao kod kuće?

Ako studiraš na Algebri kao redovan student i želiš se družiti sa stranim studentima, na pravom si mjestu!

Algebrin Algebra Buddy Program projekt je kojim se nastoji povezati strane studente s njihovim buddyjima – lokalnim studentima koji su im spremni pomoći da upoznaju svoje novo okruženje.

Zajedno sa svojim buddyjem strani studenti upoznat će Zagreb, otkriti sve cake studiranja na Algebri i ono najvažnije, odlično se zabaviti!

Uključi se u Algebrin Algebra Buddy Program već danas!

erasmus@algebra.hr