Dobrodošli na Innovation Leadership Day!

U organizaciji Algebra MBA Poslovne škole odvit će se ovaj jedinstveni događaj na kojem ćemo ugostiti vrhunske stručnjake i predavače s prestižnog MIT-a (Massachusetts Institute of Technology). Riječ je o jednoj od najutjecajnijih institucija za visoko obrazovanje i istraživanje na svijetu, poznatoj po svojoj izvrsnosti u području znanosti, tehnologije, inženjeringa, ekonomije i drugim disciplinama.

Uz predavače s MIT-a, naši gosti bit će i uspješni hrvatski stručnjaci u području inovacija. Uz njihovo bogato iskustvo, dobit ćemo dragocjen uvid u stanje i prilike za inovacije na hrvatskom tržištu. Pridružite nam se i podijelite svoja pitanja i nedoumice s renomiranim profesionalcima kao što su: Katarina Šiber MakarGea KarižEma Menđušić ŠkugorAdrian JežinaIvan ČuloMislav Galler i Branimir Petrušić.

Okupit ćemo se kako bismo potaknuli kulturu inovacija unutar organizacija, a sve zainteresirane osnažili vrijednim uvidom u učinkovite strategije i alate za uspješno vođenje inicijative inovacija. Vodeći stručnjaci u ovom području podijelit će najbolje prakse i i inspirativne primjere koji će vas potaknuti na akciju i transformaciju vaše organizacije.

Kome je namijenjen Innovation Leadership Day?

 • Rukovoditeljima odgovornima za poticanje inovacija unutar svojih organizacija
 • Poduzetnicima koji vode novoosnovane ili male tvrtke i žele poticati inovacije i ostati konkurentni u svojim industrijama
 • Menadžerima zaduženima za upravljanje inovacijskim procesima, strategijama i inicijativama unutar tvrtki

Innovation Leadership Day vaša je prilika da se povežete s vrhunskim stručnjacima, razmijenite ideje i inspirirate za buduće inovacije u vašoj organizaciji.

Pridružite nam se kako bismo zajedno oblikovali budućnost inovacija!

Program

Vrijeme Opis
09:00 – 09:30 Registracija i kava dobrodošlice
09:30 – 09:40 Uvodna riječ organizatora

 • Zoran Đorđević, Direktor Algebra MBA Poslovne škole
 • Hanna Adeyema, Direktorica MIT Bootcampsa
09:40 – 10:00 Istraživanje inovacija: Kako smo došli tu gdje jesmo i kuda idemo?

Ovo predavanje će vam otkriti kako društvo i ponašanje utječu na današnje inovacije. Saznat ćete ključne čimbenike koji su određene inovacije učinili izuzetnima te proučiti primjere inovacija koje su značajno promijenile naš svijet. Ne propustite ovaj pogled u budućnost – saznajte što nas još čeka u svijetu inovacija.

 • Katarina Šiber Makar, Predavačica na Algebra e-Leadership MBA studiju i viša potpredsjednica za razvoj poslovanja u Constellation Software Inc.
10:00 – 10:30 Sneak Peek: Budućnost inovacija za rukovoditelje i poduzetnike

Istražite poduzetništvo i intrapoduzetništvo kao pokretačke snage inovacija, odgovarajući na hitnu potrebu organizacija da se prilagode i napreduju.

Ovo predavanje će naglasiti ključnu ulogu izuma i komercijalizacije te pružiti djelotvorne strategije za ubrzanje ‘tempa inovacija’ i integriranje startup taktika kao odgovor na promjene na tržištu. Kroz konkretne i relevantne primjere, steći ćete znanje o korisnim sljedećim koracima za potrebe inovacija na svim razinama vaših organizacija.

 • Paul Cheek, Izvršni direktor MIT Martin Trust Centra za poduzetništvo, viši predavač na MIT Sloan School of Management, autor knjige Disciplined Entrepreneurship: Startup Tactics i suosnivač tvrtke Oceanworks
10:30 – 10:50 Key note – „Od pečata do robota“

Kako smo Hrvatsku poštu uspjeli transformirati iz tradicionalne u agilnu organizaciju.

 • Ivan Čulo, Predsjednik Uprave Hrvatske Pošte
10:50 – 11:10

Digitalno interno poduzetništvo – Telemach kao digitalna poduzetnička kompanija

 • Adrian Ježina, Predsjednik Uprave Telemacha

Kompanije orijentirane na pružanje usluge koja donosi najbolju vrijednost za novac te koje s korisnicima imaju otvoren i transparentan odnos, moraju prihvatiti Intrapreneurship mindset. Njegovanje poduzetničkog duha obuhvaća sve aspekte i procese moderne kompanije s ciljem pružanja najbolje vrijednosti korisnicima.

Smanjivanje nepotrebne birokracije koja podiže troškove i fokus na digitalne proizvode kao način direktne komunikacije s korisnikom samo su neke od ključnih strategija koje kompanijama omogućavaju razvoj i poticanje poduzetničkog duha iznutra.

11:10 – 12:00 Panel rasprava: Strategije vodstva za poticanje inovacija

 • Ivan Čulo, Predsjednik Uprave Hrvatske Pošte
 • Mislav Galler, Član Uprave Telemacha
 • Branimir Petrušić, Glavni tehnološki direktor Aircasha
 • Gea Kariž, Direktorica Mastercarda u Hrvatskoj

Moderator: Katarina Šiber Makar, Predavačica na Algebra e-Leadership MBA studiju i viša potpredsjednica za razvoj poslovanja u Constellation Software Inc.

12:00 – 12:15 Pauza
12:15 – 12:45 Regulativa i inovacije u različitim industrijama

Otkrijte poveznicu između inovacija i regulative te saznajte kako tvrtke mogu i trebaju reagirati na promjene u regulativnom okruženju. Nalazimo se u eri regulatornih zahtjeva: prije 5 godina, regulativa je tek počela utjecati na digitalni prostor. Sada je zaista prisutna.

Proučit ćemo sve opsežniju regulaciju u svojstvu makro trenda, posebno u kontekstu pristupa EU-a regulaciji umjetne inteligencije i zaštiti privatnosti. Saznat ćemo treba li nam izrada regulatorne strategije, kako pristupiti novim regulativama da bismo osigurali održivu konkurentsku prednost te koja je cijena razvoja i provedbe takve strategije.

 • André-Júdice Glória, Partner u Gama Glória, poslovni anđeo, coach na MIT Bootcampsu
12:45 – 13:05 Na valu regulatornog tsunamija

Prvo je došao GDPR. Sada imamo DMA, DSA, NIS2 i mnoštvo drugih akronima – digitalno zakonodavstvo raste iz minute u minutu. Takav napredak u EU utječe na svakodnevne aktivnosti golemog skupa igrača na tržištu, pretvarajući navigaciju kroz regulatorni krajolik u preduvjet za uspješno poslovanje u 21. stoljeću.

Kuda će nas to putovanje odvesti?

 • Ema Menđušić Škugor, Predavačica na Algebra MBA Poslovnoj školi, partnerica u odvjetničkom uredu DTB
13:05 – 13:35 Velike stvari počinju malim koracima: Vodstvo iza MIT-a kao pokretača inovacija

Uronite u povijest poduzetničkog pothvata MIT-a: od početne vizije do toga kako se razvio kao pokretač inovacija. Saznajte više o liderima koji su doveli do uspjeha i nadahnuli druge, uključujući nekoliko primjera iz ​​povijesti tehnologije.

Upoznajte se s prvim odlukama koje su omogućile MIT-u da se transformira iz malog regionalnog fakulteta u sveučilište svjetske klase. Otkrijte povezanost između inovacijskog pokretača MIT-a i ključnih koncepata vaše tvrtke, bilo da je riječ o društvenim, industrijskim ili individualnim razinama. Saznajte kako ovi koncepti, zajedno s dinamikom sustava, mogu oblikovati i unaprijediti vaše poslovanje.

 • Erdin Beshimov, Suosnivač MIT Bootcampsa, predavač na MIT Open Learning, suosnivač tvrtke ClassHour

MIT predavači na Innovation Leadership Dayu

Izvršni direktor MIT Martin Trust Centra za poduzetništvo, viši predavač na MIT Sloan School of Management, autor knjige Disciplined Entrepreneurship: Startup Tactics i suosnivač tvrtke Oceanworks

Paul Cheek je tehnološki poduzetnik, edukator poduzetništva i softverski inženjer. Izvršni je direktor Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship, viši predavač na MIT Sloan School of Management i suosnivač tvrtke Oceanworks.

Svake godine Paul podučava stotine studenata prijediplomskih, diplomskih i doktorskih studija na povijesnom kolegiju “Nova poduzeća”, koji se izvodi više od 60 godina i vjeruje se da je najstariji tečaj poduzetništva u zemlji.

Izvan nastave, Paul provodi vrijeme podučavajući i mentorirajući poduzetnike u raznim programima uključujući MIT delta v startup akcelerator, MIT fuse accelerator, Sandbox Innovation Fund, kao i druge radionice i hackathone.

Godine 2021. Paul je dobio priznanje od strane Forbesa 30 Under 30, konačnog popisa mladih ljudi koji mijenjaju svijet, a zbog njegovog vodstva u Oceanworksu, Forbes je Paula proglasio jednim od deset istaknutih koji drže budućnost čiste tehnologije u svojim rukama.

LinkedIn

André je odvjetnik za korporativne financije sa sjedištem u Portugalu, anđeo investitor i gostujući predavač na Católica School of Law u Lisabonu gdje predaje globalno bankarsko pravo. Nakon što je 2013. diplomirao na MBA programu na MIT Sloan School of Management, André je osnovao tvrtku Gama Glória za pružanje pravnih savjeta donositeljima odluka i vlasnicima imovine.

Trenutno André savjetuje osnivače i investitore o poslovima financiranja, od početne faze do kasne faze i izlaza. Osim toga, André savjetuje tvrtke o njihovim regulatornim i operativnim izazovima, ponajviše u strogo reguliranim sektorima, posebice bankama, osiguravajućim društvima, drugim financijskim institucijama, energetskim tvrtkama te prometnim i infrastrukturnim projektima.

Iberian Lawyer, referentna publikacija koja pokriva pravnu industriju na Pirinejskom poluotoku, nedavno je Andréa, drugu godinu zaredom, uvrstio među 20 najboljih korporativnih odvjetnika u Portugalu.

LinkedIn

Suosnivač MIT Bootcampsa, predavač na MIT Open Learning, suosnivač tvrtke ClassHour

Erdin Beshimov je suosnivač i izvršni direktor ClassHoura i predavač na MIT-u. Prije osnivanja ClassHoura, Erdin je bio osnivač MIT Bootcampsa i suosnivač MITx MicroMasters programa, koji je uveo model ” inverted admissions “.

Kao kreator Inkubacijske grupe u Uredu za digitalno učenje, sudjelovao je u stvaranju prvih masivnih otvorenih online tečajeva o poduzetništvu MIT-a, koji su upisali stotine tisuća polaznika iz svih zemalja svijeta.

Erdin je diplomirao na MIT Sloan School of Management. Za svoj rad u poduzetništvu i doprinos studentskom životu na MIT-u, Erdin je nagrađen nagradom Patrick J. McGovern za poduzetništvo, stipendijom Carol i Howard Anderson i nagradom MIT Sloan Peer Recognition Award.

Uz MBA s MIT-a Sloan, Erdin ima magisterij iz područnih studija bivšeg Sovjetskog Saveza na Sveučilištu Harvard, gdje je studirao uz punu stipendiju, i BA (prvoklasne počasti) iz razvojnih i mirovnih studija na Sveučilištu u Bradfordu, gdje je dobio međunarodnu studentsku stipendiju i stipendiju Jamesa O’Connella za mirovne studije.

LinkedIn

Direktorica MIT Bootcampsa

Hanna je direktorica MIT Bootcampsa. Započela je svoju karijeru na Institutu Arlington u DC-u, istražujući tehnološke trendove.

Nastavila je obavljati poslove konzultiranja u nabavi tehnologije i marketingu, radeći s vrhunskim sveučilištima, saveznom vladom, startupima i tvrtkama kao što su P&G, Avon i Dow Corning. Pomogla im je uvesti vrhunske tehnologije na tržište i osvojila nagradu za inovacije od NASA-e.

Hanna je također radila s USAID-om, na financiranim projektima za promicanje pristupa internetu na daljinu u zemljama u razvoju. Osnivačica je Tenacityja (startup kojeg je kupio Cogito Corp), gdje je bila operativni direktor, uključena u sve aspekte vođenja poslovanja u ranoj fazi, uključujući prikupljanje sredstava, financije, operacije i proizvod.

Hanna je stekla MBA na MIT-ovoj Sloan School of Management, a magistrirala je na Sveučilištu u Sussexu, UK, gdje se usredotočila na komercijalizaciju tehnologije, industrijske promjene, regionalni razvoj i izravna strana ulaganja. Završila je preddiplomski studij ekonomije u Bjelorusiji.

LinkedIn

Cijena kotizacije: 75,00 eura

Prijavite se već danas kako biste osigurali svoje mjesto na Innovation Leadership Dayu! Broj sudionika je ograničen, stoga požurite.

Za dodatne informacije i pitanja, slobodno nas kontaktirajte na ivan.bucic@algebra.hr.

Pozivamo vas i na MIT Bootcamps Trek, neponovljivi trodnevni edukacijski program na najljepšim lokacijama Hrvatske!

Ponosni sponzor Innovation Leadership Daya

Glavni sponzor