Profesor Vladimir Šimunić, predavač na Algebrinom studiju Oblikovanja tržišnih komunikacija dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade“ Tošo Dabac“.

Nagrada „Tošo Dabac“ dodjeljuje se jednom godišnje dvojici autora za cjelokupni dosadašnji rad, postignuća i djelovanje na polju fotografije, kao jedino priznanje takve vrste u Republici Hrvatskoj. 

Tom prigodom, u galeriji Foto kluba Zagreb, dobitnici nagrade priređuju izložbu svojih radova. Izložbu negovih radova možete pogledati od 2. travnja 2024. kada je zakazano i njezino otvorenje u 19:30 sati.

Na izložbi će Šimunić uz autora Aleksandra Tomulića predstaviti recentne radove – pejzaže, portrete i aktove snimljene analogno – camerom obscurom.

Drvena kutija s rupicom koja, naizgled, nema nikakve sličnosti s modernim fotoaparatima tjera me da fotografiju promišljam na potpuno drugačiji način. Rezultat pri radu s elementarnom tehnologijom uvijek je neizvjestan, jer i kamera zajedno s fotografom stvara – postaje koautor. Ona uvijek doda i nešto svoje, često nepredvidivo i neočekivano…”, izjavio je profesor Šimunić i pozvao da mu pridružimo u razgledavanju njegovih nagrađenih fotografija.