Sveučilište Algebra dio je najveće privatne obrazovne organizacije u Republici Hrvatskoj i regiji, prisutne u više od 20 gradova širom Hrvatske. Osnovana 1998. godine, Algebra danas zapošljava više od 230 stalnih zaposlenika i preko 600 vanjskih suradnika. Godišnje educiramo oko 15 000 polaznika kroz razne seminare i kraće edukativne programe u obrazovanju odraslih, dok u visokom obrazovanju upisujemo preko 650 novih studenata godišnje.

Naš središnji kampus smješten je u srcu Zagreba, glavnog grada Hrvatske, dok se programi obrazovanja i osposobljavanja odraslih provode u Osijeku, Puli, Rijeci, Zadru, Splitu, Šibeniku i Varaždinu, te u više od deset drugih, manjih gradova.

Trenutno imamo gotovo tisuću kraćih obrazovnih programa (u trajanju do 2 tjedna), oko 50 akreditiranih dužih obrazovnih programa za odrasle i 14 akreditiranih visokoškolskih studijskih programa sa nekoliko smjerova. Mnogi od naših obrazovnih programa odobreni su ili se provode prema službenim nastavnim planovima ključnih svjetskih proizvođača softvera i opreme kao što su: Microsoft, Cisco, Oracle, Red Hat, VMware, Adobe, Autodesk, EC-Council, IMC2 i drugi.

Mi smo akademski i/ili obrazovni partner svih navedenih dobavljača, za većinu njih i jedini u Hrvatskoj. Većina obrazovnih programa za stjecanje novih kvalifikacija, kao i svi studijski programi u visokom obrazovanju, akreditirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i time prepoznati unutar Europskog kvalifikacijskog okvira (EQF) kroz njegovu povezanost s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom (HKO). Osim akademskog fokusa, posvećeni smo i znanosti te primijenjenom istraživanju kroz Sveučilišni institut „Algebra LAB“ ali i kroz naše istraživačke grupe koje okupljaju nastavnike i znanstvenike zaposlene na Sveučilištu.

O Algebri

Sveučilište Algebra dio je najveće privatne obrazovne organizacije u Republici Hrvatskoj i regiji, prisutne u više od 20 gradova širom Hrvatske.

Uvodna riječ

Želimo ti dobrodošlicu na Sveučilište Algebra.

Po čemu smo drukčiji?

Tri su ključna razloga zašto ćeš izabrati baš nas za stvaranje svoje karijere.

Službeni podaci

Službeni podaci Sveučilišta Algebra.

Gospodarski savjet

Gospodarski savjet Sveučilišta Algebra spona je između gospodarstva i obrazovanja.

Naši projekti

Od 2008. do danas pripremili smo više od 20 prijedloga razvojnih projekata i prijavili ih na različite natječaje za domaće i međunarodno financiranje.

Naši partneri

Sveučilište Algebra član je najpoznatijih akademskih IT inicijativa.

Kampus

Novi kampus prostire se na gotovo 12.500 četvornih metara bruto te sadrži 35 predavaonica koje nose nazive inovatora i znanstvenika poput Nikole Tesle, Stevea Jobsa, Ivana Lupisa, Fausta Vrančića, Ruđera Boškovića, Slavoljuba Penkale, Ivana Vučetića i nedavno preminulog profesora emeritusa Slavka Krajcara, prvog rektora Sveučilišta Algebra.

Misija i vizija

Tko smo, zašto postojimo i koji su nam ciljevi za budućnost.

Organizacijska struktura

Organizacijska shema Sveučilišta Algebra

Osiguravanje kvalitete

Osiguranje kvalitete i uspješnosti provedbe nastave nam je na prvom mjestu. Na tome gradimo našu zajedničku budućnost.

Akreditacije i certifikati

U rujnu 2012. smo završili postupak reakreditacije s izvrsnim ocjenama i pozitivnom akreditacijskom preporukom.