Dozvolite mi da Vam ukratko predstavim naše Sveučilište i naše studijske programe koji idu ukorak s digitalnom industrijom kako biste na temelju relevantnih činjenica lakše odabrali obrazovnu instituciju i karijeru po Vašoj mjeri.

Prije svega, želio bih Vam ukazati na to da su digitalne tehnologije jedno od najbrže rastućih područja ljudskog djelovanja koje već desetljećima bilježi snažan rast i koje je danas prisutno u gotovo svim gospodarskim sektorima. Drugim riječima, izborom karijere u ovom propulzivnom području krećete s inicijalnim vjetrom u leđa. Ovo jednako vrijedi za karijere odnosno studije računarstva i informatike kao i za studije dizajna, multimedijske produkcije ili za digitalnu ekonomiju odnosno digitalni marketing.

Razvijajući sve svoje studije bili smo svjesni digitalne transformacije odnosno promjene paradigme u poslovanju, marketingu, dizajnu ili multimediji, pa smo u njih ugradili nužne elemente znanja koji predstavljaju konkurentsku prednost naših diplomanata i koji su zalog za njihove uspješne karijere. Kod studija akreditiranih u području računarstva fokusirali smo se na aktualne tehnologije kao i na one koje nam uskoro dolaze, gradeći snažnu bazu razumijevanja ključnih pristupa i koncepata u ovom području. Slično kao i kod računarstva, naš studij informatike također je razmjerno avangardan za domaći visokoškolski prostor jer naglašava važnost podatkovne znanost odnosno umjetne inteligencije već na prijediplomskoj razini.

Na kraju, na MBA studiju koji provodi naša poslovna škola i u čijem izvođenju sudjeluju nastavnici s Kelley School of Business, pete najbolje poslovne škole u SAD-u koja izvodi MBA program već više od 130 godina, pronaći ćete jedinstveni spoj tehnologije, poslovnog upravljanja i leadershipa.

Naši nastavni programi usmjereni su ka stjecanju praktičnog i primjenjivog znanja koje gospodarstvo danas traži. Spomenuta znanja dodatno potvrđuje i međunarodna industrijska certifikacija podržana unutar gotovo svih naših studija, čime je svakom završenom inženjeru računarstva ili razvoja računalnih igara, prvostupniku digitalnog marketinga ili dizajna osigurana visoka prepoznatljivost i zapošljivost unutar struke. Svoje studije kontinuirano unapređujemo u skladu s promjenama na tržištu rada, tehnološkim trendovima i potrebama koje donosi budućnost.

Vjerujem da će vam ova publikacija omogućiti dragocjen uvid u našu ustanovu, njene studije, nastavnike i diplomante, sve kako biste mogli procijeniti jesmo li upravo mi pravo mjesto za razvoj Vaše karijere. Budite pri tom izboru odgovorni jer nije svejedno kakvu karijeru izaberete i nije svejedno gdje ćete je izgraditi.

Nadamo se da će to biti upravo kod nas i da ćete nam time dozvoliti da Vas povedemo u digitalnu budućnost.

izv. prof. dr. sc. Mislav Balković, rektor Sveučilišta Algebra