Na kampusu Sveučilišta Algebra 16. i 17. siječnja 2024. održan je sastanak DIVERSE alijanse europskih sveučilišta koju čini ukupno 12 visokih učilišta iz 11 europskih zemalja. Partneri Sveučilišta Algebra na projektu razvoja alijanse europskih sveučilišta jesu Universidade Autónoma de Lisboa iz Portugala, Fundacion Universidad Europea del Atlantico iz Španjolske, Griffith College iz Irske, Windesheim University of Applied Sciences iz Nizozemske, PXL University of Applied Sciences and Arts iz Belgije, Rosenheim Technical University of Applied Sciences i Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm iz Njemačke, Satakunta University of Applied Sciences iz Finske, SMK University of Applied Sciences iz Litve, George Emil Palade University of Medicine, Pharmacy, Science, and Technology iz Rumunjske i Istanbul Beykent University iz Turske.

Na sastanku su partneri DIVERSE alijanse europskih sveučilišta razgovarali o intenziviranju suradnje u području visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija kojima se nastoji doprinijeti gospodarskom razvoju i europskoj konkurentnosti na globalnoj sceni te boljitku društva na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Koncept oko kojeg partnerska visoka učilišta razvijaju suradnju poznat je kao venture science – multidisciplinarni pristup u kojem su znanstveno-istraživačke aktivnosti usmjerene prema pronalaženju konkretnih znanstveno-tehnoloških rješenja na probleme suvremenog društva. Izazovi za koje će Sveučilište Algebra i okupljena partnerska visoka učilišta razvijati rješenja u sklopu svoje dugotrajne suradnje tiču se u prvom redu održivog ekonomskog rasta kroz kružnu ekonomiju, cjeloživotnog učenja te osobnog i društvenog blagostanja.

Jedan od važnih ciljeva DIVERSE alijanse europskih sveučilišta promicanje je mobilnosti studenata i osoblja između partnerskih visokih učilišta posebno kroz inovativne oblike suradnje kao što su blended intensive programmes (BIP) u okviru programa Erasmus+ i collaborative online international learning (COIL). Sljedeći zajednički susret će se održati u okviru međunarodnog tjedna mobilnosti u Santanderu u Španjolskoj.