Akt o umjetnoj inteligenciji dogovoren na pregovorima s državama članicama u prosincu 2023. usvojen je u ožujku u Strasbourgu.

S Algebrine Katedra za ekonomiju stigao nam je ovih dana i vrijedan osvrt te pojašnjenje prvog pravnog okvira za umjetnu inteligenciju. Autorska prava, sankcije i kazne, osobni podaci, zabranjena praksa.. dio je točaka kroz koje nas vode u svom tekstu Algebrini predavači Kamilo Antolovićmr. sc. Mario Fraculj i Vanja Šebek.

Inače, Algebrina Katedra za ekonomiju nudi potrebna interdisciplinarna znanja za efikasno i efektivno komuniciranje u digitalnoj eri. Fenomeni društvenih mreža, mobilnih uređaja, informacija u oblaku te velikih skupova podataka (big data) polazišne su paradigme nastavnog sadržaja pa se i kroz kolegije primjenjuju pristupi i načini rješavanja marketinških izazova prilagođeni 21. stoljeću.

Umjetna inteligencija svakako je jedan od najvećih izazova, stoga i naši stručnjaci pomno prate i analiziraju sve novosti. Pročitajte njihov osvrt na linku: Akt o umjetnoj inteligenciji