Broj 1 sustav osiguranja kvalitete u Hrvatskoj

Kreiramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj već 25 godina

Međunarodna razmjena s više od 100 institucija

96% Algebrinih studenata po završetku studija zaposli se unutar 3 mjeseca

Kontinuirani fokus na konvergirajuće kolegije omogućio je novom studiju potpunije kreiranje priče pripovijedanjem i komunikacijom uz plasman audiovizualnog sadržaja na različitim medijima.

Studenti su kroz praktični i primjenjivi rad usmjereni prema kreativnom i kritičkom promišljanju unutar vizualnih komunikacija. Kreirana djela protežu se kroz statične, pomične i dinamične medije, od ikone do složenog audiovizualnog djela uz korisničko iskustvo i interaktivnost na prvom mjestu.

Uz moderne tehnologije, profesionalni studio i režiju, aktualne tehnike osiguravaju studentima kreiranje svojih multimedijskih priča s velikim naglaskom na audiovizualna djela.

Novom strukturom i pristupom, novi studij multimedijske produkcije je kreacija i doživljaj. Spremni za avanturu?

Što ćeš naučiti na studiju Multimedijske produkcije?

Na trogodišnjem stručnom studiju multimedijske produkcije prenijet ćemo ti vještine i znanja koji ćete pripremiti za karijeru u stvarnom svijetu u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovo je samo kratki pregled onoga što ćeš naučiti:

Studijski program je osmišljen prema preporukama s europske SOCRATES mreže i zadovoljava kriterije relevantnih akreditacijskih agencija (npr. ABET i ASIIN) za tehničke studije.

Struktura nastavnog programa

Naučit ćeš najbolje prakse razvoja korisničkog sučelja – najvažnijeg elementa svake web stranice i aplikacije.
Otkrit ćeš provjerene metode i rješenja uključivanja multimedijskih rješenja u društvene mreže, web stranice, samostalna rješenja, organizacije i poslovanje.
Savladat ćeš načela razvoja sustava koji obogaćuju poslovne procese, omogućuju digitalno poslovanje i predstavljaju osnove interakcije korisnika.
Naučit ćeš usmjeriti svoju kreativnu energiju i iskoristiti stečena znanja o oblikovanju korisničkog sučelja za stvaranje novih poslovnih rješenja.

Usavršit ćeš se u kreiranju kreativnih fotografija i upotrebi različitih alata potrebnih za obradu digitalnih fotografija, bilo da se radi o jednostavnom uređivanju, naprednoj preradi ili stvaranju savršenog remek-djela.

Ovladat ćeš suvremenom studijskom tonskom opremom za snimanje, kreiranje i obradu zvuka. Naučit ćeš manipulirati zvukom i naprednom obradom zvuka i zvučnim efektima.
Znat ćeš kako sirovi video materijal pretvoriti u profesionalni proizvod pomoću kreativne obrade zvuka i slike.
Ovladat ćeš nizom osjetljivih vještina potrebnih za usklađivanje zadataka i određivanje prioriteta. Naučit ćeš kako ostati pribran i povećati učinkovitost.
Steći ćeš sva potrebna znanja o principima animacije i vještinama animiranja objektima.
Stečena znanja moći ćeš primijeniti u kreiranju oglašavanja i posebnih efekata za filmsku i TV industriju, multimedijska rješenja i web stranice.

Stvorit ćeš put od ideje do realizacije, bez obzira na to što je ponekad nevidljiv, često težak i nikad jednostavan ni lak. Razumjeti ćeš kreativnost, postojeće alate i strukturu pripovijedanja kao osnove kreiranja vlastitih djela. Jasno ćeš komunicirati, predočiti scenarijem i raspisati specifično prema mediju komunikacije.

Neki od poslova za koje te pripremamo:

Producent multimedijske produkcije

Tvoja će uloga podrazumijevati predlaganje i kreiranje elemenata događanja te planiranje tehničkih elementa produkcije. Koordinirat ćeš aktivnosti tima i upravljati audio i video zapisima te postprodukcijom.

Voditelj multimedijskih projekata

Kao voditelj multimedijskih projekata usmjeravat ćeš aktivnosti multidisciplinarnog tima i nadgledati provođenje projekata.

Web dizajner

Svakom projektu razvoja web stranica potreban je dizajner korisničkog sučelja koji samopouzdano vlada kreativnim, tehničkim i raznim drugim vještine koje ćeš ovdje steći tijekom studija.

Stručnjak za digitalni video i audio mastering

Kako i samo ime ovog zanimanja govori, svojom stručnošću u radu osiguravat ćeš kvalitetu gotovog proizvoda.

Primjer kolegija

Kreacija zvuka, zvučnih efekata i naracije

Na ovom kolegiju dajemo vam priliku da istražite i naučite sve o zvučnim efektima. Koristit ćemo hardverske i softverske alate za stvaranje ugođaja, oblikovanje zvučne okoline, napredno uređivanje audio i video zapisa za stvaranje adekvatne atmosfere, kao i snimanje i primjenu naracije za interaktivnu isporuku pozadinske priče video zapisa.

Trajanje studija

6 semestra (3 godine)

Trajanje semestra

15 radnih tjedana
+ 4 ispitna tjedna

Ukupan broj ECTS bodova

180

Stručni naziv

Bacc. Ing. multimedijske produkcije

Stručni prvostupnik inženjer multimedijske produkcije /Stručni prvostupnik inženjerka multimedijske produkcije (bacc. ing. multimedijske produkcije)

Važni linkovi

Certifikati koje možete položiti tijekom studija

ECDL Start
(4 ispita)

Adobe Certified Professional – Digital Video using Adobe Premiere Pro

Adobe Certified Professional – Visual Effects & Motion Graphics using Adobe After Effects

Adobe Certified Professional – Visual Design using Photoshop

Adobe Certified Professional – Print & Digital Media Publication using Adobe InDesign

Adobe Certified Professional – Graphic Design & Illustration Using Adobe Illustrator

HTML & CSS Coding Specialist

PHP Coding
Specialist