Broj 1 sustav osiguranja kvalitete u Hrvatskoj

Kreiramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj već 25 godina

Međunarodna razmjena s više od 100 institucija

96% Algebrinih studenata po završetku studija zaposli se unutar 3 mjeseca

Na našem stručnom prijediplomskom studiju očekuje te program skrojen po najsuvremenijim trendovima u industriji i prilagođen međunarodno priznatim standardima. To znači da ćeš s Algebrinom diplomom gotovo odmah biti spreman započeti poslovnu karijeru u Hrvatskoj i inozemstvu.

Po završetku studija, imat ćeš sva potrebna znanja o programskom inženjerstvu, ovladat ćeš glavnim objektno orijentiranim jezicima .NET i JAVA, naučit ćeš programirati, razvijati i održavati složene aplikacije i informacijske sustave. U kojem god od ovih segmenata vidiš svoju budućnost, s Algebrinom diplomom joj zasigurno krećeš ususret s vjetrom u leđa.

Što ćeš naučiti na Programskom inženjerstvu?

Ovaj studij pruža ti vještine i znanja s kojima ćeš biti spreman započeti karijeru u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovo je samo kratki pregled onoga što ćeš naučiti:

Studijski program je osmišljen prema preporukama s europske SOCRATES mreže i zadovoljava kriterije relevantnih akreditacijskih agencija (npr. ABET i ASIIN) za tehničke studije.

Struktura nastavnog programa

Upoznat ćeš se s osnovnim konceptima,strukturama i principima rada procesora, računalnih sustava, računalnih mreža i njihovim komponentama.
Koliko jezika znaš, toliko vrijediš, a to je posebno važno u svijetu programiranja i programskog inženjerstva. Naučit ćeš se koristiti objektno orijentiranim jezicima kao što su .NET, C#, C+, C++, Python.

Naučit ćeš osnove HTML-a i pravila CSS-a. Ovladat ćeš programskih jezikom JavaScript i programiranjem web aplikacija u razvojnoj okolini .NET.

Naučit ćeš osmišljavati i razvijati interaktivne aplikacije i igre za mobilne platforme i usavršiti se u dizajniranju prilagođenih sučelja za platformu Android.
Savladat ćeš temeljne pojmove, strukture i principe računalnih mreža i njihovih sastavnih dijelova.
Saznat ćeš kako suvremene tvrtke funkcioniraju u digitalnoj tržišnoj ekonomiji, naučiti upravljati ljudskim potencijalima i razrješavati probleme vezane uz njih upotrebom konkretnih tehnika poslovnog odlučivanja.

Dodatna mogućnost za studij koji se u potpunosti izvodi na engleskom jeziku

Sveučilište Algebra u suradnji s Goldsmiths, University of London za ovaj studijski smjer studentima omogućuju stjecanje dodatne, britanske diplome.

Neki od poslova za koje te pripremamo:

Izrada složenih računalnih aplikacija za desktop i web

Radit ćeš na kreiranju aplikacija i pretvarati zahtjeve korisnika u funkcionalnosti, od analize tržišta do razvoja proizvoda.

Izrada računalnih aplikacija za mobilne uređaje

Svakodnevno se rodi tisuću novih ideja za savršenu mobilnu aplikaciju koja će pokoriti tržište. Sudjeluj u stvaranju novog Instagrama, WhatsAppa ili Twittera.

Razvoj informacijskim sustavom i upravljanje njima

Ovo je savršen posao za sve koji vole raditi na rješavanju problema u dinamičnom okruženju. Nadgledat ćeš instalaciju i rad složenih sustava i sudjelovati u strateškom planiranju i kontroli kvalitete.

Vođenje projekta razvoja aplikacija

Vodit ćeš razvojne timove i brinuti o tome da svi dijelovi tih kompleksnih sustava funkcioniraju optimalno i u skladu sa željama klijenata.

Primjer kolegija

Programiranje u Javi (1 i 2)

U okviru ovog modula, studenti stječu znanja iz matematičkih koncepata i tehnika koje se primjenjuju u razvoju računalnih igara: u prvom redu linearne algebre, vektorskih prostora i njihove upotrebe u vizualizaciji (geometriji) ravnine i prostora. Naglasak je stavljen na primjenu u kontekstu računalnih igara, za razliku od uobičajenog teoretskog pristupa koji ne cilja neko određeno područje primjene. Modulom se stječu osnovne matematičke vještine u navedenim područjima, do razine potrebne za upotrebu u izradi računalnih igara – u dijelu koji se odnosi na vizualizaciju, te primjenu linearne algebre i geometrije ravnine i prostora.

Dvojna diploma

Trajanje studija

6 semestra (3 godine)

Trajanje semestra

15 radnih tjedana
+ 4 ispitna tjedna

Ukupan broj ECTS bodova

180

Stručni naziv

bacc. ing. comp.

Prvostupnik inženjer računarstva / Prvostupnica inženjerka računarstva (bacc. ing. comp.) s naznakom smjera

Važni linkovi

Certifikati koje možete položiti tijekom studija

ECDL Start
(4 ispita)

IT SMF
ITIL Foundation

Oracle Certified Associate – OCA

Exam AZ-204: Developing Solutions for Microsoft Azure

Android certified application developer