Hrvoje Stipanov i Mislav Spajić

Hrvoje Stipanov i Mislav Spajić, diplomirani stručnjaci iz podatkovne znanosti s Algebre, pridružili su se Hrvatskoj poštanskoj banci kao podatkovni arhitekti, koristeći svoje znanje iz skladišta podataka, poslovne inteligencije i strojnog učenja. Njihov rad u financijskom sektoru, posebno s Oracle alatima i Data Governance-om, obogaćuje njihovo razumijevanje bankarskog poslovanja i analize podataka. Ovaj posao im omogućuje razvoj karijere, proširenje mreže kontakata te sudjelovanje u oblikovanju budućnosti bankarstva kroz primjenu naprednih tehnologija.

Dorothy Phiri

Dorothy je sestra pozvala da dođe vidjeti svoje nećake i zemlju u kojoj živi – Hrvatsku. Dorothy je iz Zambije, a više od ičega željela je studirati. Shvatila je da su cijene kvalitetnih studija u Hrvatskoj puno niže od cijena studija istog ranga u Zambiji, pa nije previše dvojila. Odlučila je kako će upravo u Hrvatskoj započeti svoj akademski put.

Vedran Mandić

Da je kod upisa studija poznavao potencijale IT industrije kojih je danas svjestan, Vedran ne bi dvojio niti sekunde oko upisa Sveučilišta Algebra. Ovako svoje zasluge što je danas suosnivač i CTO uspješnog startupa Mogy, koji je proizašao iz hrvatske tvrtke Mobendo, pripisuje i svom ocu. On mu je, kaže, na vrijeme ukazao sve prednosti zanimanja inženjera računarstva.

Tomislav Lulić

Tomislav Lulić, IT stručnjak je s bogatim iskustvom i naš bivši student (završio je stručni prijediplomski studij sistemskog inženjerstva na Sveučilištu Algebra), a odnedavno se može pohvaliti titulom MVP – Most Valuable Professional za Office 365. Do MVP titula u Microsoftovom ekosustavu nije lako doći – traže se dokazano vrhunsko znanje, konkretni uspjesi u radu i kontinuirano učenje i usavršavanje ako pojedinac želi sačuvati ovaj prestižni status iz godine u godinu.

Šime Zagorac

Znanja koja studenti na Visokom učilišta Algebra steknu ne poznaju granice, najbolje dokazuju naši bivši studenti. Jedan od njih, Šime Zagorac iz mjesta Polača kraj Zadra, završio je stručni prijediplomski studij sistemskog inženjerstva, a trenutno radi i putuje kao sistemski inženjer na kruzeru jedne od najvećih prijevozničkih tvrtki na svijetu.

Marija Morić

Izdavaštvo je jedna od onih grana gospodarstva koje je uslijed razvoja tehnologija doživjelo duboke i intenzivne promjene. Zna to i Marija Morić, koja je već kao iskusna art direktorica na vrijeme spoznala da nešto mora promijeniti. Krenula je od vlastitog obrazovanja. Studiranjem na diplomskom studiju Multimedijskog računarstva, stekla je brojna znanja i vještine, ali i pomakla svoje vlastite granice na nova područja IT-a.

Emanuel Miličević

Gotovo 80 zaposlenih, 3 ureda i 10 godina kreiranja izuzetnih softvera. Raditi na tako izazovnom mjestu, Emanuelu je među ostalim omogućio i studij multimedijskog računarstva. Kao screen designer u tvrtki Infi num u svom radu primjenjuje brojna znanja i iskustva koja je stekao već na prvoj godini prijediplomskog studija.

Dijana Ćuleza

Za svoj patentirani proizvod – šećernu pastu CLEOPATRA, ova poduzetnica iz Rijeke sa samo 22 godine na najprestižnijem međunarodnom sajmu inovacija „PALEXPO“ u Ženevi osvojila je zlatnu medalju iz kozmetike i medicine te posebnu nagradu Ruske Federacije za inovaciju. Nakon toga, uslijedila su brojna druga priznanja: srebrna medalja za inovaciju u Seulu, posebna nagrada Južnokorejskog zavoda za intelektualno vlasništvo te posebna nagrada Europske udruge inovatorki.

Domagoj Krpan

Tomislav Lulić, IT stručnjak je s bogatim iskustvom i naš bivši student (završio je stručni prijediplomski studij sistemskog inženjerstva na Sveučilištu Algebra), a odnedavno se može pohvaliti titulom MVP – Most Valuable Professional za Office 365. Do MVP titula u Microsoftovom ekosustavu nije lako doći – traže se dokazano vrhunsko znanje, konkretni uspjesi u radu i kontinuirano učenje i usavršavanje ako pojedinac želi sačuvati ovaj prestižni status iz godine u godinu.

Antonia Šakić

Antonia Šakić naša je studentica na stručnom prijediplomskom studiju Digitalni marketing, a već tijekom studija zaposlila se na poziciji online media planner asistentice u Universal McCannu (UM).

Matija Komorčec

Matija Komorčec na našem Sveučilištu Algebra završio je studij multimedijskog računarstva. Danas radi u Njemačkoj, u tvrtki HCL Technologies, kao razvojni inženjer (developer) specijaliziran za JavaScript. Kako je došlo do odluke da se zaposli u Njemačkoj i koliko su relevantna znanja koja je stekao tijekom studija, neka su od pitanja koja su bila povod za naš razgovor.

Andrej Pavelić, Mario Filjak i Karlo Kožul

Andrej, Mario i Karlo naši su studenti 3. godine prijediplomskog studija primijenjenog računarstva, smjera programskog inženjerstva. Već tijekom studija pronašli su posao, zaposlivši se prvo putem student-servisa a potom i osiguravši stalno zaposlenje odmah po završetku studija, a tvrtka u kojoj danas rade je Ericsson Nikola Tesla.

Matija Vigato

U video igre sam se zaljubila odmah nakon srednje škole. Ono što me privuklo ovoj industriji je isprepletenost umjetnosti i igre, intelekta i emocija, kontemplacije i djelovanja, odnosno dualnosti koje prepoznajemo i u svakodnevnom životu. U svojem idealnom obliku, video igre mogu nam biti najbolji učitelji o tome kako živjeti.