Dorothy je sestra pozvala da dođe vidjeti svoje nećake i zemlju u kojoj živi – Hrvatsku. Dorothy je iz Zambije, a više od ičega željela je studirati. Shvatila je da su cijene kvalitetnih studija u Hrvatskoj puno niže od cijena studija istog ranga u Zambiji, pa nije previše dvojila. Odlučila je kako će upravo u Hrvatskoj započeti svoj akademski put.

” Isprva sam željela studirati pravo, no zbog jezika i ostalog sam odlučila studirati programsko inženjerstvo na Algebri. “

Pomagala je sestri s čuvanjem djece, a veliku sreću vidi upravo u tome da smještaj nije morala plaćati, već joj ga je osigurala sestra.

Prije nego što joj je studiranje programskog inženjerstva uopće palo na pamet, Dorothy je mislila kako je to suviše teško i da to nikad neće uspjeti završiti. Ipak, nešto joj je govorilo da je to pravi studij za nju i kako će sve biti lakše postepeno.

”Sve je izgledalo jako teško, no kad sam skužila neke stvari, odmah je postalo lagano.”

Iako su joj do kraja prijediplomskog studija na Sveučilištu Algebra preostali polaganje završnog ispita i predaja završnog rada, Dorothy već ima posao u struci. Točnije, dobila ga je još na kraju druge godine studija, zahvaljujući radu i trudu koji je uložila u svoje obrazovanje i svoju budućnost.

Smatra da je odabrala dobar studij, “jer je to studij budućnosti, a sve danas vodi ka digitalnom.”

Cilj joj je u budućnosti otvoriti vlastitu tvrtku i to u svojoj domovini Zambiji. Misli kako će ondje njezina stečena znanja biti iznimno korisna za razvoj različitih softvera, koji su njezinoj zemlji itekako potrebni.

Iako ima jasan plan, Dorothy si dopušta ponekad sanjati i nešto više.

“Moj posao iz snova je raditi za NASA-u. Želim raditi na razvoju umjetne inteligencije.”

Možda joj se posao u NASA-i čini nedostižnim, no sigurni smo kako danas, s pravim znanjima, više ništa nije nemoguće.

Prije nego što se upusti u detaljnije planiranje svoje budućnosti, Dorothy će još malo uživati u Hrvatskoj. Na Sveučilištu Algebra kani upisati i diplomski studij programskog inženjerstva, koji će joj biti još bolja odskočna daska za nove uspjehe na tržištu rada.