Gotovo 80 zaposlenih, 3 ureda i 10 godina kreiranja izuzetnih softvera. Raditi na tako izazovnom mjestu, Emanuelu je među ostalim omogućio i studij multimedijskog računarstva. Kao screen designer u tvrtki Infinum u svom radu primjenjuje brojna znanja i iskustva koja je stekao već na prvoj godini prijediplomskog studija.

Po završetku programa za web dizajnera javila mi se želja za daljnjom edukacijom u ovom području. Kada sam saznao za Sveučilište Algebra i smjer multimedije, krenuo sam u istraživanje. Budući da sam već imao iskustvo studiranja na drugom studiju čiji program nije zadovoljio moje interese, dobro sam proučio kolegije, usporedio ih s drugim studijima i odlučio kako je Sveučilište Algebra ipak moj prvi izbor. Nakon razgovora u Centru karijera donio sam i konačnu odluku oko upisa. I nisam pogriješio, jer danas stječem znanja i vještine iz različitih područja koja pokrivaju moje interese – dizajn, video, fotografi ju i 3D dizajn. Želja mi je kroz preostalo vrijeme studija specijalizirati se uže za jedno ili dva područja.

Najveća prednost Sveučilišta Algebra svakako su moje kolege iz raznih područja računarstva, te profesori koji nemaju samo predavačkog već i praktičnog iskustva. Uz teoretski dio, profesori nam na predavanjima redovito pokazuju aktualne primjere iz prakse – kako se nešto dobro ili loše radi i tako zajedno pratimo ukorak aktualnosti na IT sceni. Ono što mi kao studentu posebno odgovara su profesori koji su uvijek dostupni za razgovor ako želite znati više ili imate problem s nečim. Također, tu je i praćenje studenata i pomoć u svladavanju ispita preko konzultacija i dodatne nastave, te anonimne ankete gdje studenti mogu bez ustručavanja reći svoje mišljenje i prijedloge, a na temelju kojih se tijekom studija vide pozitivni pomaci.

Od početka studija sam istovremeno i radio. Prvo sam bio asistent u produkciji u tvrtki BioVega, većini poznatoj po svojim trgovinama Bio&bio. A zatim sam se zaposlio u agenciji za dizajn i development Infi num, gdje i danas radim. Kako sam na prvoj godini studija već stekao znanje iz šireg područja IT-a, lakše sam razumio i cjelokupnu sliku tvrtke u koju sam slao zamolbu za posao. Vjerujem da je upravo to prepoznao i moj poslodavac. Danas u Infinumu na radnom mjestu screen designera već koristim stečena znanja na studiju iz kolegija Dizajn vizualnih komunikacija, Marketing i Internetske tehnologije. Kako radim web dizajn i dizajn aplikacija, osim dobrog UX-a, od koristi mi je i stečeno znanje kako napraviti kvalitetan UI te brand klijenta uklopiti u isti, dok mi poznavanje internetskih tehnologija i programiranje olakšavaju razumijevanje kolega iz odjela development. Siguran sam da sam odabrao dobar smjer, kojim ću zaokružiti multimedijsku priču, od dizajna preko izrade sadržaja do implementacije. A sva dodatna znanja koja steknem, kao i do sad, koristit će mi da lakše razumijem cjelokupan poslovni proces i pridonijeti boljoj komunikaciji s kolegama na poslu.