Završivši Diplomski stručni studij Podatkovne znanosti na Algebri, Hrvoje i Mislav su se pridružili Hrvatskoj poštanskoj banci kao Podatkovni arhitekti za razvoj naprednih analitičkih modela i izvještajnog sustava.

„Od našeg dolaska u HPB primjenjujemo stečena znanja s diplomskog studija iz skladišta podataka, poslovne inteligencije, profiliranja podataka te vizualizacije i vizualizacijskih alata, uključujući i znanja o strojnom učenju.

No, ono što je posebno vrijedno istaknuti su specifičnosti koje smo naučili radeći u financijskom sektoru. Upoznali smo se s detaljima DWH sustava u financijskim institucijama te alatima iz Oracle ekosustava poput Oracle RMDBS-a, Oracle Data Integratora, Oracle APEX-a i Oracle Analytics-a. Istaknuli bismo i važnost Data Governance-a u našem radu. Osim toga, stekli smo dublje razumijevanje poslovanja u financijskom sektoru te vještine manipulacije i analize podataka u bankarskom sustavu.

Ovaj posao značajno nam pomaže u građenju karijere. Razvijamo nove vještine, širimo mrežu kontakata u financijskom sektoru te stvaramo temelje za daljnji napredak. Ponosni smo što smo dio tima koji aktivno sudjeluje u oblikovanju budućnosti bankarstva kroz primjenu najnovijih tehnologija i stručnosti iz podatkovne znanosti.“

Hrvoje Stipanov, Mislav Spajić