Prilika za dokazivanje je svake godine zaista mnogo. S našim studentima organizirano nastupamo na natjecanjima kao što su svjetska olimpijada znanja i vještina World Skills, na natjecanju mladinh inovatora Inova mladiIdea KnockoutHacking NightCisco NetRiders i razni Hackathoni. Razna područja za razne vrste talenata.

Tko zna, možda se uskoro tvoje ime nađe na našoj “listi slavnih”.

Natjecanje „Inova mladi – Budi uzor 2023. – 47. hrvatski salon inovacija“

Inova mladi je događaj koji promiče inovacije i kreativnost među mladima u Hrvatskoj, a fokusiran je na poticanje inovativnosti, poduzetništva i razvoja novih ideja među mladima.

Sudionici natjecanja mogu predstaviti svoje inovativne projekte, bilo da se radi o novim tehnološkim rješenjima, proizvodima, procesima ili uslugama. Natjecanje pruža priliku mladima da pokažu svoj talent i kreativnost te da dobiju podršku i priznanje za svoj rad.

Na prvom natjecanju, gdje je Algebrin klub inovatora debitirao, postigli smo izniman uspjeh. Marin Radić osvojio je brončanu medalju, dok su Filip Gembec i Dominik Despot zasjali s srebrnom medaljom. Šime Ukalović i Dominik Despot ponosno su donijeli kući zlatnu medalju.

Posebno se istakao Dominik Despot, student Algebre, koji ne samo da je osvojio glavnu nagradu, već mu je dodijeljeno i posebno priznanje za najboljeg mladog inovatora. Ovo priznanje ističe njegov doprinos hrvatskom inovatorstvu i poticanje inovativnosti među mladima.

Dominik Despot osvojio je impresivne nagrade: Zlato za projekt “Überenigma” na Inova “Budi uzor” 2023., uz mentorsku podršku Daniela Belea. Također, dobio je posebno priznanje kao Najbolji mladi inovator na istom događaju za doprinos hrvatskom inovatorstvu i poticanje inovativnosti mladeži.

Filip Gembec također se istakao s impresivnim postignućima: Zlato za projekt “Primjena soft procesora za testiranje integriranih digitalnih periferija u monolitnim FPGA čipovima” na Inova “Budi uzor” 2023. s mentorom Jasminom Redžepagićem.

Marin Radić ostvario je zapažen uspjeh s projektom “Pametni jastuk”, osvojivši srebrnu medalju na Inova “Budi uzor” 2023., uz mentorsku podršku Zdravka Kunića.

Šime Ukalović osvojio je zlatnu medalju za projekt “Rubber-ducky” BIOS utility program za DigiSpark ATtiny85 na Inova “Budi uzor” 2023., uz podršku mentora Daniela Belea.

Ovaj izniman uspjeh potvrđuje visoku razinu stručnosti i inovativnosti studenata Algebre u području inovacija i istraživanja.

Međunarodna postignuća u 2023.

Dominik Despot osvojio je srebro za projekt “Überenigma” na događajima INNOVERSE 2023. u SAD-u, WIIPA KIDE na Tajvanu i DIS EXPO u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Također, dobio je posebno priznanje “Lucian Blaga” za znanstvenu kreativnost i originalnost dodijeljeno u Dubaiu od Sveučilišta u Sibiu, opet za projekt “Überenigma”.

Natjecanje „8. izložba inovacija Ivanić Grad I3G 2023.“

Na 8. izložbi inovacija Ivanić Grad I3G 2023. predstavljaju se ideje, projekti, inovacije te završni radovi učenika iz srednjih strukovnih škola i studenata tehničkih i drugih fakulteta iz gotovo cijele Hrvatske. Predstavljaju se i afirmirani poduzetnici i inovatori, a u okviru izložbe održavaju se radionice iz područja znanosti, inovacija i tehničke kulture za mlade svih uzrasta.

Drugo natjecanje, gdje je Algebrin klub inovatora ponovno sudjelovao, donijelo je nove uspjehe i posebna priznanja.

Filip Gembec osvojio je srebro za projekt “Virtualni procesor realiziran u Verilog HDL jeziku” na I3G Ivanić-Grad 2023., uz mentorstvo Jasmina Redžepagića.

Marin Radić nagrađen je posebnom nagradom za poseban angažman na izložbi I3G Ivanić-Grad 2023.

Natjecanje „Euroskills Budapest 2018.“ i Euroskills Gdansk 2023.“

EuroSkills je međunarodno natjecanje u vještinama koje se održava svake dvije godine i organiziraju ga zemlje članice WorldSkills Europe. EuroSkills predstavljaju promociju zanimanja, s naglaskom na stručnu izvedbu stotina talentiranih mladih ljudi, koji su odabrani kroz natjecanja u svojim zemljama. U rujnu 2018. održalo se EuroSkills natjecanje u Budimpešti na kojemu su sudjelovala i tri studenta te dva eksperta sa Sveučilišta Algebra. Student Ivan Dumančić i njegov ekspert Goran Đambić su sudjelovali u disciplini Web Development, dok su studenti Josip Stanešić i Filip Boljat te njihov ekspert Silvio Papić sudjelovali u disciplini ICT Specialist. Osim toga, naši studenti sudjelovali su i na natjecanju Euroskills Gdansk 2023.

Natjecanje “Worldskills Kazan Rusija 2019.“

Svjetsko natjecanje u vještinama na kojem je sudjelovalo više od 1.300 mladih do 22 godine iz cijelog svijeta među kojima se našlo devet natjecatelja iz Hrvatske od kojih je dvoje Algebrinih studenata sa sa studija sistemskog inženjerstva. Projekti naših studenata bili su vezani uz područje IT Sofware Solutions for Business i IT Network and System Administration.

Natjecanje Google Online Marketing Challenge

Hrvatski studenti iskazali su se među najboljim natjecateljima natjecanja, dok se tim studenata Sveučilišta Algebra plasirao u 5% najboljih timova u svijetu na desetom Googleovom natjecanju u digitalnim marketinškim vještinama Google Online Marketing Challenge. Tim studenata druge godine prijediplomskog studija Digitalnog marketinga: Antonia Šakić, Nikola Škarica i Karlo Knežević osvojio je za svoj plasman na natjecanju ocjenu “Strong”, odnosno iznimno učinkovit rezultat.

Ovo je globalni plasman Algebrinog tima jer je natjecanju pristupilo više od 6.000 timova od čega ih je 2.600 uspješno provelo zamišljene kampanje. Google Online Marketing Challenge ove je godine okupio više od 12.000 studenata iz 65 zemalja svijeta, a timove je vodilo više od 600 mentora. Deset najboljih timova potom se nastavilo natjecati u finalnom krugu koji je timu Sveučilišta Algebra izmakao tek za nekoliko bodova.

Natjecanje EuroSkills Budapest 2018.

EuroSkills je međunarodno natjecanje u vještinama koje se održava svake dvije godine i organiziraju ga zemlje članice WorldSkills Europe. EuroSkills predstavljaju promociju zanimanja, s naglaskom na stručnu izvedbu stotina talentiranih mladih ljudi, koji su odabrani kroz natjecanja u svojim zemljama. U rujnu 2018. održalo EuroSkills natjecanje u Budimpešti na kojemu su sudjelovala i tri studenta te dva eksperta sa Sveučilišta Algebra. Student Ivan Dumančić i njegov ekspert Goran Đambić su sudjelovali u disciplini Web Development, dok su studenti Josip Stanešić i Filip Boljat te njihov ekspert Silvio Papić sudjelovali u disciplini ICT Specialist.

Natjecanje WorldSkills Abu Dhabi 2017.

WorldSkills natjecanje održava se svake dvije godine i predstavlja najveće natjecanje strukovnog obrazovanja u svijetu. Iz svake zemlje i regije članice odabire se po jedan natjecatelj za svaki disciplinu te se natječu za titulu najboljeg. U listopadu 2017. održalo se 44. WorldSkills natjecanje u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na kojemu su sudjelovala i dva studenta te dva eksperta s Sveučilišta Algebra. Student Ivan Dumančić i njegov ekspert Goran Đambić su sudjelovali u disciplini IT Software Solutions for Business, dok su student Danijel Dmitrović i njegov ekspert Silvio Papić sudjelovali u disciplini IT Network Systems Administration.

Natjecanje NetRiders, Cisco Networking Academy

Natjecanje najboljih mladih stručnjaka za računalne mreže, na kojem naši studenti već tradicionalno postižu sjajne rezultate:

  • Matej Maček, student diplomskog studija računarstva – 9. mjesto, 2015.
  • Antun Nemanić – 3. mjesto (najbolji hrvatski rezultat na ovom natjecanju), 2016.
  • Tomislav Trohar, student sistemskog inženjerstva – 5. mjesto, 2017.

Natjecanje INOVA mladi 2015.

Četiri studenta 2. godine programskog inženjerstva, Matija Derk, Armin Bodružić, Hrvoje Baić i Andrei Zvonimir Crnković pobijedili su u kategoriji programeskih rješenja visokih učilišta sa svojim open source sustavom za detekciju prometne nesreće – “Accident detection”.

Natjecanje Idea Knockout 2015.

Na najuzbudljivijem regionalnom natjecanju tehnoloških ideja naš diplomant primijenjenog računarstva Vedran Mandić osvojio je 2. mjesto sa svojim startupom Mogy.