Prilika za dokazivanje je svake godine zaista mnogo. S našim studentima organizirano nastupamo na natjecanjima kao što su svjetska olimpijada znanja i vještina World Skills, na natjecanju mladinh inovatora Inova mladiIdea KnockoutHacking NightCisco NetRiders i razni Hackathoni. Razna područja za razne vrste talenata.

Tko zna, možda se uskoro tvoje ime nađe na našoj “listi slavnih”.

Natjecanje „Euroskills Budapest 2018.“ i Euroskills Gdansk 2023.“

EuroSkills je međunarodno natjecanje u vještinama koje se održava svake dvije godine i organiziraju ga zemlje članice WorldSkills Europe. EuroSkills predstavljaju promociju zanimanja, s naglaskom na stručnu izvedbu stotina talentiranih mladih ljudi, koji su odabrani kroz natjecanja u svojim zemljama. U rujnu 2018. održalo se EuroSkills natjecanje u Budimpešti na kojemu su sudjelovala i tri studenta te dva eksperta sa Sveučilišta Algebra. Student Ivan Dumančić i njegov ekspert Goran Đambić su sudjelovali u disciplini Web Development, dok su studenti Josip Stanešić i Filip Boljat te njihov ekspert Silvio Papić sudjelovali u disciplini ICT Specialist. Osim toga, naši studenti sudjelovali su i na natjecanju Euroskills Gdansk 2023.

Natjecanje „Inova mladi – Budi uzor 2023. – 47. hrvatski salon inovacija“

Prvo natjecanje na kojemu je sudjelovao Algebrin klub inovatora donijelo je rezultate s brončanom medaljom Marina Radića, srebrenom medaljom Filipa Gembec i Dominika Despot, te zlatnom medaljom Šime Ukalović i Dominika Despot. Glavna nagrada pripala je pobjedniku natjecanja, studentu Algebre, Dominiku Despot.

Natjecanje „8. izložba inovacija Ivanić Grad I3G 2023.“

Drugo natjecanje na kojemu je sudjelovao Algebrin klub inovatora donijelo je rezultate s brončanom medaljom Filipa Gembec. Posebno priznanje dobio je student Marin Radić.

Natjecanje “Worldskills Kazan Rusija 2019.“

Svjetsko natjecanje u vještinama na kojem je sudjelovalo više od 1.300 mladih do 22 godine iz cijelog svijeta među kojima se našlo devet natjecatelja iz Hrvatske od kojih je dvoje Algebrinih studenata sa sa studija sistemskog inženjerstva. Projekti naših studenata bili su vezani uz područje IT Sofware Solutions for Business i IT Network and System Administration.

Natjecanje WorldSkills Abu Dhabi 2017.

WorldSkills natjecanje održava se svake dvije godine i predstavlja najveće natjecanje strukovnog obrazovanja u svijetu. Iz svake zemlje i regije članice odabire se po jedan natjecatelj za svaki disciplinu te se natječu za titulu najboljeg. U listopadu 2017. održalo se 44. WorldSkills natjecanje u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na kojemu su sudjelovala i dva studenta, te dva eksperta s Sveučilišta Algebra. Student Ivan Dumančić i njegov ekspert Goran Đambić sudjelovali su u disciplini IT Software Solutions for Business, dok su student Danijel Dmitrović i njegov ekspert Silvio Papić sudjelovali u disciplini IT Network Systems Administration.

Natjecanje Google Online Marketing Challenge

Hrvatski studenti iskazali su se među najboljim natjecateljima natjecanja, dok se tim studenata Sveučilišta Algebra plasirao u 5% najboljih timova u svijetu na desetom Googleovom natjecanju u digitalnim marketinškim vještinama Google Online Marketing Challenge. Tim studenata druge godine prijediplomskog studija Digitalnog marketinga: Antonia Šakić, Nikola Škarica i Karlo Knežević osvojio je za svoj plasman na natjecanju ocjenu “Strong”, odnosno iznimno učinkovit rezultat.

Ovo je globalni plasman Algebrinog tima jer je natjecanju pristupilo više od 6.000 timova od čega ih je 2.600 uspješno provelo zamišljene kampanje. Google Online Marketing Challenge ove je godine okupio više od 12.000 studenata iz 65 zemalja svijeta, a timove je vodilo više od 600 mentora. Deset najboljih timova potom se nastavilo natjecati u finalnom krugu koji je timu Sveučilišta Algebra izmakao tek za nekoliko bodova.

Natjecanje EuroSkills Budapest 2018

EuroSkills je međunarodno natjecanje u vještinama koje se održava svake dvije godine i organiziraju ga zemlje članice WorldSkills Europe. EuroSkills predstavljaju promociju zanimanja, s naglaskom na stručnu izvedbu stotina talentiranih mladih ljudi, koji su odabrani kroz natjecanja u svojim zemljama. U rujnu 2018. održalo EuroSkills natjecanje u Budimpešti na kojemu su sudjelovala i tri studenta te dva eksperta sa Sveučilišta Algebra. Student Ivan Dumančić i njegov ekspert Goran Đambić su sudjelovali u disciplini Web Development, dok su studenti Josip Stanešić i Filip Boljat te njihov ekspert Silvio Papić sudjelovali u disciplini ICT Specialist.

Natjecanje WorldSkills Abu Dhabi 2017

WorldSkills natjecanje održava se svake dvije godine i predstavlja najveće natjecanje strukovnog obrazovanja u svijetu. Iz svake zemlje i regije članice odabire se po jedan natjecatelj za svaki disciplinu te se natječu za titulu najboljeg. U listopadu 2017. održalo se 44. WorldSkills natjecanje u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na kojemu su sudjelovala i dva studenta te dva eksperta s Sveučilišta Algebra. Student Ivan Dumančić i njegov ekspert Goran Đambić su sudjelovali u disciplini IT Software Solutions for Business, dok su student Danijel Dmitrović i njegov ekspert Silvio Papić sudjelovali u disciplini IT Network Systems Administration.

Hrvatski studenti među najboljima na natjecanju Google Online Marketing Challenge

Tim studenata Sveučilišta Algebra plasirao se u 5% najboljih timova u svijetu na Googleovom natjecanju u digitalnim marketinškim vještinama Google Online Marketing Challenge, koje se ove godine provodilo po deseti put. Tim koji čine Antonia Šakić, Nikola Škarica i Karlo Knežević, studenti druge godine prijediplomskog studija Digitalni marketing, zaslužio je od Googlea za svoj plasman na natjecanju ocjenu “Strong”, odnosno iznimno učinkovit rezultat.
Globalni je plasman ovog tima u sam vrh tim značajniji kada se zna da je natjecanju pristupilo više od 6000 timova od čega ih je 2600 uspješno provelo zamišljene kampanje. Google Online Marketing Challenge ove je godine okupio više od 12.000 studenata iz 65 zemalja svijeta, a timove je vodilo više od 600 mentora. Deset najboljih timova potom se nastavilo natjecati u finalnom krugu koji je timu Sveučilišta Algebra izmakao tek za nekoliko bodova.

Natjecanje NetRiders, Cisco Networking Academy

Natjecanje najboljih mladih stručnjaka za računalne mreže, na kojem naši studenti već tradicionalno postižu sjajne rezultate:

  • Matej Maček, student diplomskog studija računarstva – 9. mjesto, 2015.
  • Antun Nemanić – 3. mjesto (najbolji hrvatski rezultat na ovom natjecanju), 2016.
  • Tomislav Trohar, student sistemskog inženjerstva – 5. mjesto, 2017.

Natjecanje INOVA mladi 2015.

Četiri studenta 2. godine programskog inženjerstva, Matija Derk, Armin Bodružić, Hrvoje Baić i Andrei Zvonimir Crnković pobijedili su u kategoriji programeskih rješenja visokih učilišta sa svojim open source sustavom za detekciju prometne nesreće – “Accident detection”.

Natjecanje Idea Knockout 2015.

Na najuzbudljivijem regionalnom natjecanju tehnoloških ideja naš diplomant primijenjenog računarstva Vedran Mandić osvojio je 2. mjesto sa svojim startupom Mogy.