Pridruži nam se, rekli su. Vidi svijeta, rekli su…

I nismo ti lagali! Svake godine idemo na zanimljive izlete.

Do sada smo posjetili tehnološke divove u Tokiju, Nagoyi, Kyotu i Toyota cityju, Bostonu i New Yorku, uspješno krali zlato vilenjacima u Dublinu, za dlaku promašili Oktoberfest u Münchenu, sa zanimanjem promatrali startupove u Silicijskoj Dolini i ostavili u Vegasu sve što se dogodilo u Vegasu.

U okviru terenske nastave imaš priliku jednom godišnje boraviti u inozemstvu i posjetiti najbolja sveučilišta, razvojne centre i kompanije.

Osim atraktivnih turističkih lokacija, studijska putovanja odlikuje velik broj posjeta najboljim sveučilištima, uspješnim tvrtkama, znanstveno-istraživačkim sjedištima i drugim poslovnim liderima na svjetskom tržištu.

Neki od gradova koje smo posjetili

2020. JAPAN (Tokyo, Nagoya, Toyota City)

U sklopu studijskog putovanja ove godine preko 40 studenata, nastavnika i alumnija posjetilo je tehnodestinacije i sveučilišta u Japanu. Posjet je uključivao gradove Tokyo, Kyoto, Nagoyi i Toyota city kao i obilazak ustanova kao što su: Sony Computer Science Laboratories, Miraikan – National Museum of emerging science and innovation, Shibaura Institute of Technology, IVR – INDUSTRIAL VIRTUAL REALITY EXPO / CONFERENCE 2020, Corporate Showroom Panasonic Center, Toyota Production Plant Tour i posjet Toyota Kaikan Muzeju, Ginza Sony park (Sony showroom). Domaćini su prenosili praktično i inspirativno iskustvo namijenjeno nastavnicima i studentima računarstva, digitalnog marketinga i multimedije, ali i polaznicima programa cjeloživotnog obrazovanja te startuperima u Algebra LAB-u. Program studijskog putovanja dodatno su obogatili posjeti Carskoj palači, Toyotinoj tvornici automobila i muzeju automobila te Akihabari – neonskom središtu svake vrste zabave u Tokiju.

2019. IRSKA (Dublin)

Sveučilište Algebra za studente e-Leadership MBA studija organizirala je studijsko putovanje u Dublin. Prema programu, putovanje je trajalo od 26. 2. do 1. 3. 2019., a osim uobičajenih turističkih razgleda, putovanje je uključivalo posjet sjedištu tvrtke Amazon s prezentacijom svih odjela i stručno predavanje inovatora David Gluckamana na Trinity Collegeu. Studenti su također imali prilike čuti studentske timove u prezentaciji svojih poslovnih ideja potencijalnim investitorima i doznati koja pitanja najčešće postavljaju investitori i na što se treba fokusirati kako bi prezentacija bila uspješna i investicija osigurana.

2018. SAD (Boston i New York)

 • Massachussetts Institute of Technology
 • MIT Media Lab
 • Harvard University
 • HubSpot
 • IBM Thomas J. Watson Research Center

U sklopu studijskog putovanja u 2018. godini više od 50 studenta, nastavnika i alumnija posjetilo je tehnodestinacije SAD-a. Posjet je uključivao gradove Boston i New York i obilazak ustanova kao što su: Massachussetts Institute of Technology, MIT Media Lab, Harvard University, HubSpot i IBM Thomas J. Watson Research Center. Domaćini su prenosili praktično i inspirativno iskustvo namijenjeno nastavnicima i studentima računarstva, digitalnog marketinga ili multimedije, ali i polaznicima programa cjeloživotnog obrazovanja te startuperima u Algebra LAB-u. Program studijskog putovanja dodatno su obogatila predavanja o umjetnoj inteligenciji, računalima koja sama rade trailere za filmove te najnovijim tehnologijama.

2016. SAD (Silicijska dolina i Las Vegas)

Studijsko putovanje 2016 godine uključivalo je terensku nastavu u San Francisu, posjet Silicijskoj dolini te sudjelovanje na CES-u u Las Vegasu. CES je globalno mjesto okupljanja svih koji teže napredovanju u poslovanju potrošačkim tehnologijama. Više od 40 godina služi kao poligon za inovatore i revolucionarne tehnologije – mjesto, koje na globalnoj razini, utječe na uvođenje inovacija nove generacije na tržište.

Obilazak i predavanje u Google sjedištu u Mountain Viewu samo je jedna od lokacija na kojima su naši studenti mogli iz prve ruke saznati najnovije trendove, slušati predavanja međunarodnih stručnjaka i vratiti se na svoj studij s novim relevantnim znanjima i vještinama. Impresivna lista tvrtki s kojima smo došli u doticaj:

 • Pixar
 • Apple
 • Facebook
 • Google
 • Oracle

2015. IRSKA (Dublin)

 • Googleov središnji ured
 • Trinity College

Od 20. do 23. ožujka 2015. studenti Sveučilišta Algebra boravili su na terenskoj nastavi u Dublinu, Irska. Zahvaljujući odličnoj suradnji Sveučilišta Algebra i Googlea, kroz aktivnosti unutar EU inicijative “Grand Coalition for Digital Jobs”, jedan dan bio je rezerviran za posjet Googleovom središnjem uredu i najvećem razvojnom centru u Europi, kroz koji je grupu studenata računarstva i multimedije vodila gđa Jane Murphy, University Programmes Manager za Europu, Bliski istok i Afriku. Studenti su se kroz direktni kontakt sa zaposlenicima, ali i organiziranim predavanjima, upoznali s odjelima, razvojnim projektima i principima rada, a posebno je bila interesantna i diskusija o zapošljavanju u Googleu. Drugi dan bio je rezerviran za organizirani posjet najvećem i najstarijem irskom sveučilištu – Trinity College Dublin, gdje su imali prilike upoznati specifičnosti studiranja u Irskoj i mogućnosti obavljanja studentske prakse u ovoj, iznimno ICT orijentiranoj zemlji. Svakako je bilo interesantno obići i epohalnu knjižnicu na Trinity Collegeu koja skriva 1.200 godina stare zapise iz irske povijesti, a poslužila je i Georgeu Lucasu za snimanje scena u Star Wars trilogiji.

Osim radnog dijela posjeta Dublinu, u neformalnom druženju studenti su imali priliku i upoznati grad, ljude i turističke znamenitosti Dublina.

2014. NJEMAČKA (München)

 • Techniche Universitat München (TUM)
 • BMW Welt

U jesen 2014. krenuli smo na studijsko putovanje u Njemačku. Bavarska prijestolnica bila je idealna da otkrijemo što se novoga događa u tehnološkom svijetu. Technische Universität München (TUM) bio je naša prva postaja u sklopu koje su nas dočekala super računala, nuklearni reaktori, Max Planck Institut, te Institut za kognitivne sustave na kojem smo se najduže zadržali zbog robota koji prepoznaju objekte, prate ih pogledom, plešu, pričaju, te onih koji bi u nekim situacijama uskoro mogli zamijeniti medicinsko osoblje. Osjetljivi su na silu, dodir, toplinu i sve ono što bi im trebalo omogućiti neometan rad u njezi pacijenata.

Nakon robota, demonstracija tehnološke moći nastavila se u BMW Welt Centru i BMW muzeju gdje smo na jednom mjestu mogli vidjeti sve što je BMW proizveo tijekom svoje duge uspješne povijesti – avionske motore, motocikle i druga prijevozna sredstva… U kojem smjeru će se BMW razvijati otkrili su nam najnoviji modeli – električni BMW I8 i model na hidrogeni pogon.
Budućnost nas je dočekala i u njemačkom sjedištu General Electric Global Researcha, gdje nam je managing direktor ove institucije, dr. Carlos Haertel, održao predavanje. Bilo je vrlo inspirativno čuti kako mijenjaju svijet medicine, energetike, ekologije uz pomoć tehnologija i mladih znanstvenika diljem svijeta.

Posjetili smo i Deutsches Museum, najveći svjetski muzej znanosti i tehnologije koji godišnje broji preko 1,5 milijuna posjetitelja koji mogu razgledati 28.000 izloženih predmeta iz 50 područja znanosti i tehnologije.

Prepuni dojmova, predah od tehnologija pronašli smo u najboljim bavarskim pivnicama, uz domaće pivo i kiselo zelje s kobasicama.