Svi redovni studenti Sveučilišta Algebra imaju pravo na dva liječnika:

  • Liječnika obiteljske medicine kojeg odabiru sami i kojem se obraćaju kada su bolesni
  • Studentskog liječnika kao specijalista školske i sveučilišne medicine.

Studenti koji nisu iz Zagreba i zadrže izabranog liječnika u mjestu stalnog prebivališta tijekom studija u Zagrebu, u slučaju bolesti mogu se javiti na hitnu medicinsku pomoć ili za vrijeme studiranja izabrati liječnika obiteljske medicine u bilo kojem domu zdravlja u Zagrebu (u pravilu prema mjestu stanovanja).

Studentskom liječniku se za vrijeme studiranja možeš obratiti:

  1. u slučaju poteškoća vezanih za učenje kao i mogućih problema uzrokovanih promjenama, prilagodbom na fakultet
  2. ako trebaš konzultacije o reproduktivnom zdravlju kao i savjetovanje o kroničnim bolestima
  3. radi pregleda za studentski dom i ostvarivanje prava iz zdravstvenih razloga na jednokrevetnu sobu
  4. U slučaju duljih bolovanja ili iznimnih okolnosti uzrokovanih zdravstvenim stanjima koje onemogućuju prisustvo nastavi. Više o popisu prihvatljivih i neprihvatljivih iznimnih okolnosti možete pročitati ovdje
  5. zbog nemogućnosti obavljanja tjelesnog odgoja (kronični bolesnici trebaju donijeti nalaz specijalista i kopiju zadnjeg nalaza ne starijeg od godinu dana, početkom semestra. Ostali studenti donose nalaze specijalista ili otpusno pismo u roku od mjesec dana nakon završetka liječenja ili otpusta iz bolnice.
  6. radi mirovanja studentskih obaveza iz zdravstvenih razloga. Na stručnom sastanku Odjela za školsku i sveučilišnu medicinu održanog 28. 11. 2012. odlučeno je da će se potvrde izdavati studentima koji su se pravovremeno (unutar 30 dana od pojave tegoba) javili nadležnom studentskom liječniku. Potom će se izdati Liječnička potvrda da su utvrđene zdravstvene poteškoće. Student je dužan predati navedenu potvrdu fakultetu. Na taj način će liječnik imati uvid u zdravstveno stanje studenta, tijek obrade i liječenje, a fakultet obavijest o mogućnosti da će biti potrebno mirovanje studentskih obveza. Pred upis u slijedeću akademsku godinu, ako je zdravstveno stanje odgovaralo traženom, izdati će se Potvrda za mirovanje studentskih obveza za prošlu akademsku godinu. Vezano uz neke upite studenata o izdavanju Potvrde za mirovanje studentskih obveza unaprijed, koristimo priliku objasniti kako to nije moguće jer liječnik ne može znati kakav će biti tijek bolesti i hoće li potvrda uopće biti potrebna. Studenti koji zbog zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti izvršavati svoje studentske obveze trebaju se javiti unutar 30 dana od pojave tegoba nadležnom studentskom liječniku čiju će potvrdu dostaviti fakultetu. Mirovanje studentskih prava zbog zdravstvenih razloga u suprotnom neće biti moguće ostvariti.

Ostale korisne informacije

Za studente Sveučilišta Algebra nadležan tim u sastavu:

NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“

Školska ambulanta Medveščak

Kontakt osoba: Dragica Krajinović, medicinska sestra

Adresa: Laginjina 16, Zagreb

E-mail: dragica.krajinovic@stampar.hr

Telefon: 00385 1 48 43 049

Radno vrijeme:

  • parni datumi – prijepodne
  • neparni datumi – poslijepodne