Broj 1 sustav osiguranja kvalitete u Hrvatskoj

Kreiramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj već 25 godina

Međunarodna razmjena s više od 100 institucija

Čak 96% bivših studenata zaposli se u roku od 3 mjeseca od diplomiranja

Zašto baš ovaj studij?

Informatika je disciplina koja zbog svog horizontalnih karakteristika (zadire i mijenja razne industrije) traži kontinuirane prilagodbe u pristupu podučavanju i primjeni pri čemu je potrebno kombinirati  različite aspekte poslovnog upravljanja, informacijske tehnologije i informatike. Budućnost je usmjerena na što veći stupanj integracije informatiku i poslovnih funkcija kao da su jedno područje.

Baš kao što inženjeri koriste građevinski materijal za stvaranje zgrada, mi koristimo umjetnu inteligenciju kao alat za oblikovanje digitalnog prostora. Umjetna inteligencija ne svodi se samo na računalne tehnologije, već na kreiranje korisničkih iskustava koja znatno poboljšavaju svakodnevni život.

Na ovom studiju naučit ćeš kako podaci postaju znanje, kako dizajnirati korisnička sučelja, rješavati stvarne svjetske probleme i komunicirati s tehnologijom na način koji je intuitivan i učinkovit.

Ovo je tvoja prilika za stvaranje inovacija i dublje razumijevanje načina na koji umjetna inteligencija oblikuje društvo.

Što ćeš naučiti na studiju informatike?

Ovaj program objedinjuje poslovanje, tehnologiju i iskustvo te ti omogućuje da se pridružiš sljedećoj generaciji računalnih profesionalaca. Naučit ćeš kreirati korisne aplikacije i riješiti praktične probleme upravljanja podacima koristeći interdisciplinarne vještine u informacijskoj tehnologiji i informatici.

Na studiju informatike, naučit ćeš kako oblikovati budućnost koristeći tehnologiju kao svoj alat. Kao arhitekt digitalnih rješenja, steći ćeš vještine koje će ti omogućiti:

Naučit ćeš osnove umjetne inteligencije, strojnog učenja i dubokog učenja, što ti omogućuje razumijevanje kako računalni sustavi funkcioniraju.
Bit ćeš potaknut razmišljati kreativno i razvijati inovativna rješenja za složene probleme u stvarnom svijetu.
Naučit ćeš kako stvarati korisnička sučelja koja su intuitivna, funkcionalna i učinkovita, omogućavajući ljudima jednostavan pristup tehnologiji.
Tvoje vještine bit će usmjerene prema rješavanju stvarnih izazova u područjima kao što su zdravstvo, obrazovanje, sigurnost, i mnogi drugi.

Naučit ćeš kako komunicirati s tehnologijom na način koji je ljudima prirodan i ugodan.

Od relacijskih baza podataka do klijentskih web tehnologija i interne računalne arhitekture do osnova umrežavanja, bit ćeš spreman razumjeti i voditi složene digitalne projekte od početka do kraja.

Neki od poslova za koje te pripremamo

Proučavanje informatike nadahnut će te na izgradnju inovativnih računalnih alata i aplikacija u svrhu omogućavanja ljudima da intuitivno komuniciraju s tehnologijom. Pridruži nam se na ovom putovanju dok zajedno istražujemo način na koji tehnologija oblikuje naše odnose, naše organizacije i naš svijet.

Ukupan broj ECTS bodova

180

Akademski naziv

univ.bacc.inf.

Sveučilišni prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) informatike uz kraticu univ.bacc.inf.

Akademski naziv na engleskome jeziku

Bachelor Degree in Informatics