Sveučilište Algebra sudjelovalo je u međunarodnoj aktivnosti međusobnog učenja o Erasmus+ kombiniranim intenzivnim programima (BIPs – blended intensive programmes) održanoj u Beču u svibnju 2024. godine.

Događaj, koji je organizirao OeAD i sufinanciralo Austrijsko ministarstvo obrazovanja, znanosti i istraživanja, bio je dinamična platforma za razmjenu uvida i iskustava među predstavnicima nacionalnih agencija i visokih učilišta iz Austrije, Hrvatske i Nizozemske. Dobro strukturirani program omogućio je kvalitetne rasprave i radionice razmjena znanja, koje su se bavile izazovima i najboljim administrativnim praksama u provedbi BIP-ova. Zrinka Borić, koordinatorica Erasmus+ i razmjene, predstavila je Algebrina iskustva kao  primjer dobre prakse na temu sustava ocjenjivanja, izdavanja prijepisa ocjena i potvrda o sudjelovanju u BIP-ovima.

Jedan od vrhunaca bila je prezentacija novog Erasmus+“Basic Toolkit-a”, važnog resursa za ustanove koje započinju svoj put planiranja i provođenja Erasmus+ kombiniranih intenzivnih programa. Osim toga, rezultati ankete o iskustvima i perspektivama studenata o BIP-ovima u akademskoj godini 2022./23. pružili su vrijedne informacije i perspektivu, dodatno obogaćujući rasprave.

Događaj je pružio izvrsnu priliku za razmjenu iskustava s predstavnicima institucija iz triju zemalja i dodatno jačanje suradnje te kontinuirano poboljšanje obrazovnih praksi unutar okvira Erasmus+ programa.