Naslovnica

10. jubilarna Noć muzeja posvećena Nikoli Tesli

U jubilarnoj 10. Noći muzeja koja će se održati 30. siječnja 2015. godine od 18:00 do 01:00 sat posjetitelji će moći potpuno besplatno razgledati brojne izložbe. Ako ste ljubitelj umjetnosti, ali i tehnologije, onda ćete ove godine doći na svoje. Naime, program je posvećen velikom Nikoli Tesli. Njemu u čast preporučamo posjet izložbi od Zagreba do Zadra gdje ćete se najbolje uvjeriti u važnost njegovih otkrića, ali i prisustvovati demonstraciji raznih tehnologija čija nas eksplozija primjene tek očekuje u godinama koje slijede.

noć muzeja

Prvo, nezaobilazno mjesto, svima koji će se naći u blizini je Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu gdje vas očekuju brojni predmeti i film o djetinjstvu Nikole Tesle. U Zagrebu, u Muzeju automobila  Ferdinand Budicki imat ćete priliku pogledati među ostalim i prezentaciju o Teslinim test vožnjama električnim automobilom marke Pierce Arrow iz davne 1931., te se uvjeriti da Tesla  ima i svoje nasljednike. U istom muzeju moći će se razgledati najbrži električni automobil na svijetu Concept, hrvatske tvrtke Rimac, kao i njihov električni bicikl Greyp.

workstation_2_142823

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet će u sklopu Muzeja automobila Ferdinand Budicki predstaviti svoj projekt "Učionice budućnosti" kroz sadržaj Nacionalnog portala za učenje na daljinu "Nikola Tesla", obrazovne materijale projekta ICT Curricula iz područja fizike, te najavu projekta e-Škole. Široj javnosti, a posebice roditeljima, prezentirati će se kako njihova djeca mogu i trebaju učiti pomoću novih tehnologija. Kako bi provjerili koliko su informacija tijekom izlaganja usvojili, prisutni će provjeriti rješavanjem nagradnog kviza putem tableta.

Tehnološka poslastica očekuje i Zadar, i to u Arheološkom muzeju. Ondje ćete moći uživo prisustvovati 3D printanju kipa cara Augusta. Inače kip cara Augusta nalazi se u stalnom postavu ovog muzeja. Pronađen je u Ninu, u pijesku, a pretpostavlja se da datira iz druge polovice 1. stoljeća. Kip je težak 1,5 tonu, a visok je 2.30 metra. Za potrebe 3D printanja najprije ga je bilo potrebno laserski skenirati.

Uživajte, upijajte i inspirirajte se za velika djela. Vidimo se u Noći muzeja!

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.