Naslovnica

Algebra donirala srednjim školama vrijedne Arduino komplete i edukacije nastavnika

Otvoreno učilište Algebra ovih dana odabranim srednjim školama širom Hrvatske uručuje opremu za edukaciju iz područja programiranja i robotike, odnosno obrazuje nastavnike i učenike za digitalne marketinške komunikacije: 13 srednjih škola dobit će ukupno 195 Arduino kompleta za programiranje i robotiku, dok će ih 11 dobiti edukaciju nastavnika i učenika. Ove su donacije rezultat jesenske akcije "Pokreni promjene – za sebe i buduće generacije" u sklopu koje su polaznici jednodnevnih radionica iz područja EU fondova, internetskih tehnologija, programiranja, web dizajna, računalnih mreža, digitalnog marketinga, računovodstva i mnogih drugih tema mogli birati školu kojoj žele osigurati opremu i obrazovanje.

Algebra-Arduino-Tesla
Dodjela Arduino setova u I. tehničkoj školi Tesla, Zagreb

Početkom školske godine, Algebra je organizirala cjelodnevne radionice iz područja EU fondova, internetskih tehnologija, programiranja, web dizajna, računalnih mreža, digitalnog marketinga, računovodstva i mnogih drugih tema, namijenjene odraslim polaznicima. Polaznici ovih radionica imali su mogućnost nominirati i glasovati za čak dvije srednje škole u svakom gradu u kojem su se provodile aktivnosti. Upravo ovih dana oprema je zaprimljena i donacije su krenule prema odabranim srednjim školama.

Nominacije srednjih škola i interes za pohađanjem radionica u sklopu u akcije "Pokreni promjene" iskazalo je više od 1.400 odraslih polaznika iz svih dijelova Hrvatske, a polovica njih je uplatom i sudjelovala u radionicama te osigurala sredstva za donaciju. Srednjim školama tako će biti dodijeljeno ukupno 195 Arduino kompleta za edukaciju iz područja programiranja i robotike, odnosno dobit će vrijednu edukaciju iz područja digitalnog marketinga, što bi moglo biti posebno zanimljivo nastavnicima i učenicima viših razreda.

Algebra-Arduino-Dubrava
Dodjela Arduino setova u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava, Zagreb

Arduino kompleti za programiranje i robotiku ovih su dana dodijeljeni, ili će upravo biti dodijeljeni, Obrtničkoj školi u Koprivnici, Tehničkoj školi Sisak, Elektrostrojarskoj školi Varaždin, Gimnaziji Dubrovnik, Tehničkoj školi Pula, Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek, Gimnaziji Vladimira Nazora u Zadru, Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci, Tehničkoj školi za strojarstvo i mehanotroniku u Splitu, Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači u Splitu, Srednjoj školi iz Jastrebarskog, Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava, te Prvoj tehničkoj školi Tesla iz Zagreba.

Radionice na temu digitalnog marketinga bit će, pak, održane u Srednjoj školi Koprivnica, Srednjoj školi Viktorovac na području Siska, Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu, Turističkoj i ugostiteljskoj školi u Dubrovniku, Gimnaziji Pula, Ekonomskoj i upravnoj školi iz Osijeka, Prirodoslovno-grafičkoj školi iz Zadra, Ekonomskoj školi Mije Mirkovića iz Rijeke, II. gimnaziji iz Splita, Gimnaziji Vukovar, te X. gimnaziji Ivan Supek u Zagrebu.

"Arduino kompleti će nam odlično upotpuniti program koji već primjenjujemo u nastavi te će uz ovu donaciju svaki učenik imati priliku individualno raditi na svom Arduinu. Također ćemo ih koristiti u brojnim izvannastavnim aktivnostima i projektima u kojima će naši daroviti učenici imati priliku razviti svoje vještine i tehničku maštu. Smatramo da se obrazovanjem učenika uz ovako aktualnu tehnologiju na tržište rada plasiraju kompetentni pojedinci, ali i mnogi budući uspješni studenti Visokog učilišta Algebra"

Ivanka Sluganović, ravnateljica Prve tehničke škole Tesla u Zagrebu, škole kojoj su ovih dana uručeni Arduino kompleti za robotiku.

 

"Ovom, iznimno uspješnom akcijom željeli smo, s jedne strane, naglasiti važnost kontinuiranog obrazovanja odraslih, koji su se u velikom broju odazvali akciji i prisustvovali jednodnevnim radionicama na kojima su se mogli orijentacijski upoznati sa željenom temom, dok smo s druge strane željeli inicirati generacijsku solidarnost. Naime, svi naši polaznici programa obrazovanja su jednom bili učenici gimnazija ili srednjih škola te nam je bila želja kod njih potaknuti razmišljanje o tome kako oni iz današnje perspektive mogu za naše društvo napraviti tri važne stvari – poraditi na vlastitim znanjima i vještinama, pomoći mladim generacijama koje će uskoro izaći na tržište rada i proširiti svijest o važnosti obrazovanja za moderne tehnologije i zanimanja budućnosti. Zahvaljujemo svim polaznicima akcije 'Pokreni promjene' koji su nominirali i odabrali škole i siguran sam da ćemo nastaviti sa sličnim aktivnostima."

Hrvoje Balen, član uprave Otvorenog učilišta Algebra.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.