Image for Algebra dovodi MIT u Hrvatsku
Naslovnica

Algebra dovodi MIT u Hrvatsku

Vodeće tehnološko sveučilište na svijetu, američki Massachusetts Institute of Technology (MIT), na proljeće 2020. u Zagrebu će održavati svoj iznimno cijenjeni program školovanja za upravljanje inovacijama i poduzetništvo – MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcamp

Zagreb, 20. studenog 2019.Algebra, najveća privatna obrazovna institucija u Hrvatskoj, u suradnji s Massachusetts Institute of Technology (MIT) i hrvatskim partnerima, u svibnju 2020. godine u Zagrebu organizira prvi MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcamp u Europi. Riječ je o intenzivnom programu o inovativnosti i poduzetništvu u sklopu kojeg će polaznici koji prođu strogi selekcijski postupak u tjedan dana imati priliku odslušati program jednog obrazovnog semestra te učiti od uglednih MIT-evih mentora, nastavnika i alumnija. Do danas je ovaj program završilo 1.200 pojedinaca, koji su pokrenuli više od 100 kompanija i za njih prikupili investicije od 70 milijuna dolara.

Dovođenje MIT-a u Hrvatsku samo je jedan u nizu koraka koje Algebra poduzima u svrhu podizanja globalne relevantnosti našeg visokog obrazovanja, ali i promocije hrvatskog gospodarstva na globalnoj sceni. MIT Bootcamp okupit će poduzetne i inovativne ljude iz cijelog svijeta, koji će u šest dana intenzivno raditi na razvoju kritičnih vještina poduzetništva, kao što su upravljanje inovacijama i idejama, timski rad, vođenje ljudi, izgradnja skalabilne i globalno konkurentne tvrtke, upravljanje proizvodom po mjeri budućih tržišta, postavljanje ciljeva i davanje povratnih informacija“, poručio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

Ovakve oblike edukacije MIT je nekad održavao samo na svom američkom kampusu u Bostonu, USA. Međutim, prije tri godine donesena je odluka da se MIT približi polaznicima i studentima i na drugim kontinentima. Tako su do sada  inovacijski i poduzetnički kampovi održavani u Japanu, Australiji i Brazilu, dok je Hrvatska odabrana kao lokacija za Europu. Jedan od razloga odabira je i rast hrvatskog digitalnog sektora te porast broja inovativnih kompanija koje ostvaruju značajan izvoz na globalna tržišta, zbog čega Hrvatska ima priliku postati nova destinacija za pokretanje inovativnih kompanija.

Prijave za sudjelovanje na bootcampu su otvorene do 15. veljače 2020., a svi koji žele iskoristiti ovu jedinstvenu priliku i u Zagrebu učiti po modelima jednog od najbolje rangiranih svjetskih sveučilišta morat će proći tri zahtjevna kvalifikacijska kruga.

Više informacija dostupno je na poveznici: https://bootcamp.mit.edu/croatia2020/ 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.